Hráčky Bohemians jsou jednu výhru od semifinále. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
18. 3. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jednou jste dole, jednou nahoře. Bohemka porazila Liberec a má mečbol

 



Opět se ukázalo, že v play off není důležitý výsledek, ale pouze dělení na vítězné a prohraná utkání. Hráčky zelenobílých Bohemians totiž ukázkově hodily za hlavu nedělní nepovedený duel, který skončil jejich drtivou porážkou 8:0 a po soustředěném výkonu porazily 9:4, čímž si vybojovaly čtvrtfinálový mečbol. Výbornou formu potvrdila třemi body Lucie Veselá.

První třetina byla hodně divoká, Pražanky vedly po třinácti minutách 2:0, Liberec ale za další tři srovnal. Po brance Dostalíkové dokonce poprvé a naposledy vedl, ale ještě do první sirény srovnala stav utkání Burdová, jejímu pokusu pomohla do branky Benešová.

Diváci, kterých dorazilo 156, se dočkali ve druhé třetině stylově dvou branek, o které se podělily dvě nejproduktivnější hráčky utkání: Adéla Bočanová a ve formě hrající Lucie Veselá.

O svém vítězství rozhodly klokanky definitivně v první desetiminutovce třetí třetiny, když dokázaly vstřelit tři branky a navrch vyloučení Kosové potrestala Chelstowska. Právě Kosová byla tou, kdo nakonec uzavřel skóre, Bohemians tak slaví výhru 9:4, která jej posílá těsně před bránu semifinále.

Michal Matoušek nemohl být s výsledkem nespokojen. „Na našich hráčkách byla dnes vidět chuť do hry, čemuž odpovídalo nasazení a koncentrace po celou dobu zápasu,“ hodnotil. Trenérka Lenka Bartošová brala prohru sportovně. „Jednou jsi dole, jednou nahoře. V sobotu to padalo nám, dnes FbŠ,“ lakonicky vzala realitu. „Rozhodující zápas je ale v pátek,“ vyhlásila bojovně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*