Dušan Přívara. Foto: facebook FBC Kladno Dušan Přívara. Foto: facebook FBC Kladno
21. 3. 2015 1. liga (2) KOMENTÁŘŮ

Semifinále 1.ligy: Start si vyšlápl na Českolipské, Kladno nestačilo favorizovanému Litvínovu

 



Semifinále 1. ligy začalo překvapením. Vítěz základní části z České Lípy doma nestačil na pražský Start98 a podlehl mu 5:6. Ve druhé sérii naopak Litvínov potvrdil proti Kladnu roli favorita a nastřílel mu 9 gólů.

V České Lípě dělalo téměř 5 minut hráčům obou týmů problém usměrnit míček mezi 3 tyče, pak se trefil domácí Milan Tichý a naklonil zápas na stranu svého celku. Po gólu se hra vrátila do starých kolejí a míček létal všude možně, branka z toho k neprospěchu obou týmů nebyla. Zlomová byla 13. minuta: hostující Petr Haspeklo mohl srovnat z trestného střílení, jenže mu nevyšlo dle představ. Česká Lípa, v zádech s většinou ze 353 fanoušků, šla do čtyř, ve stejné minutě dokonce do tří. Toho využil pražský tým 2 góly.

Hostům patřily i první 3 minuty druhého dějství: Vojtěch Šišma s Ondřejem Vavrem jim zajistili náskok o 3 góly. Štěpán Slaný sice snížil, víc toho domácí celek nestihl. Pětigólovou přestřelku poslední 20minutovky ovládla 3 góly Lípa, konečný stav jí ale utekl o gól a prohrála první duel, ke všemu na domácí palubovce.

Na Kladně se o první gól utkání postarali domácí, jimž o chvíli později hosté odpověděli taktéž gólem. Druhý i třetí gól vždy dříve vstřelilo Přívarovo Kladno, domácí vždy srovnávali krok. Hluché místo pro Středočechy nastalo v prostředním dějství, kdy domácí vstřelili opět 3 góly.

Hosté byli v této pasáži zamlklí a chvílemi byli jen do počtu. Při druhé přestávce Kladno ztratilo nerozvážnost i gólovou potenci a soupeři nadělilo 3 góly. Favorit tohoto zápasu reagoval stejně, třetina skončila remízou. Zásluhou zcela ovládnuté prostřední části Litvínov urval první výhru.

FBC BRZDY CZ Česká Lípa – FBC Start98 5:6 (1:2, 1:2, 3:2)
Branky: 5. Tichý, 29. Slaný, 55. Vnuk, 55. J. Novák, 59. Motejzík – 15. Kiprov, 15. Štyler, 21. Šišma, 23. Vavro, 45. M. Pražák, 56. Stejskal. Rozhodčí: Novák, Škaloud. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváci: 353. Stav série: 0:1.

SK Bivoj Litvínov – FBC Kladno 9:6 (3:3, 3:0, 3:3)
Branky: 5. a 59. Krejčí, 16. a 37. D. Procházka, 33. a 49. Hertl, 10. Skalitz, 31. Skuhrovec, 53. Hocelík – 8. a 15. Přívara, 43. a 54. Nushart, 9. Lacko, 55. Slivka. Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:2. Stav série: 1:0.

PLAY DOWN

Série mezi BLACK ANGELS a S.K. P.E.M.A. Opava odstartuje příští víkend.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • florbalista napsal:

    Jak dlouho sem budete dávat tuhle fotku s Přívarou? Už to nikoho nezajímá, jinejch fotek je dost

  • Radek Šikola napsal:

    Albín je klasický hezoun, navíc tady posílá pomyslný polibek fanynkám, takže fotka je absolutně na místě. 🙂

Napsat komentář

*