8. 4. 2011 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Florbalu přeju peníze, říká fotbalový kouč Karel Jarolím, jenž přijel na finále za dcerou Anet

 



Finálová série ženské extraligy měla o prvním hracím víkendu vzácného hosta. Svou dceru Anet přijel až ze Slovenska podpořit trenér fotbalového Slovanu Bratislava a bývalý kouč pražské Slavie Karel Jarolím. Sport s děrovaným míčkem je mu podle vlastních slov velmi sympatický.
Jeho synové se za fotbalovou slávou vydali do světa. David hájí barvy Hamburku, Lukáš se po návratu z italské Sieny usadil ve Slavii. Ale i když teď Karel Jarolím našel angažmá v Bratislavě, do Prahy se vrací, aby zůstal v kontaktu s rodinou.

„Jak to jde, jedu domů. Davida vídám hlavně v televizi, takže Anetku si užiju víc naživo,“ říká.

Počínání své dcery sleduje bedlivě. A těší ho, že i dcera pochytila něco z povahy Jarolímů. „Snaží se být platná, tlačí se do brány a chodí do mlýnice, prostě se nebojí. Rozhodně je to týmová hráčka,“ charakterizuje ji táta.

Do světa to ale dceru prý na rozdíl od sourozenců příliš netáhne a tak případné zahraniční angažmá ve Švýcarsku, Finsku či Švédsku není na pořadu dne.

„Anetka je spíš domácí pohodlný typ. Nemyslím si, že by ji to zatím někam lákalo. Ale třeba se rozhodne a my jí bránit nebudeme, Zatím ji to ale drží doma.“

Anet dělá svým rodičům radost, zvlášť v 1. finále sehrála klíčovou roli.

Když nasaje atmosféru florbalu, je u vytržení. „Fascinuje mě, jak je ten sport vedený,“ netají svůj obdiv. „Lidé, kteří ho dělají, jsou ryzí amatéři. Neumím si představit fotbalisty, že by chodili trénovat po večerech. Někteří si ani uvědomují, že je něco takového možné.“

Jako trenér několikrát svým svěřencům florbal do přípravy zakomponoval. „Kluky to bavilo. Bylo to v dobách, kdy byl ve Slavii ještě Pavel Fořt, a ten byl docela talent,“ prozrazuje Jarolím. Zápasy sleduje spíš v televizi, jako divák se na florbal dostane málokdy. „Zaregistroval jsem ale samozřejmě v prosinci bronz z MS, jinak to máme zatím proti Seveřanům těžké,“ vnímá i on přetrvávající propast.

Florbal se dostal docela rychle mezi trendové sporty, je dostupný a hraje ho spousta mladých lidí. Co by mu respektovaný fotbalový kouč přál? „Asi peníze. Aby přišli sponzoři, a doufám, že by florbal nezkazily. Myslím, že jednou se florbal dočká, už nyní má dost velkou popularitu,“ říká Karel Jarolím.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*