21. 4. 2012 Zahraničí (4) KOMENTÁŘŮ

Švédský titul patří Storvretě, Tomašík má stříbro

 



Současně s českým Superfinále se odehrával nejdůležitější florbalový den i ve Švédsku. Dalen s Milanem Tomašíkem v sestavě se postavil favorizované Storvretě, kterou vedl nejlepší florbalista světa Mika Kohonen. A tým českého reprezentanta neuspěl: úspěšnému obhájci trofeje podlehl 3:5.

Hráči Storvrety ale v 1. třetině přihlíželi ostrému nástupu svého soupeře. Hned na začátku 5. minuty se prosadil Andreas Carlbom a ještě jeden důvod k radosti zařídil pro Dalen Johan Alm. Nečekaný stav 2:0 platil i po úvodní siréně.

Druhá perioda se nesla ve snaze Storvrety o snížení, které nakonec zařídil po Kohonenově asistenci Mattias Samuelsson. Hned v dalším střídání ale navýšil vedení letošního vítěze Czech Open na 2 branky Jonas Svahn. Koncentrace jeho spoluhráčů po vstřelené brance ale nebyla stoprocentní, z čehož rezultoval druhý gól Storvrety. Úspěšným střelcem byl Jesper Berggren.

Jenže start 3. části si pro sebe rezervoval Henrik Stenberg, který nejdřív srovnal na 3:3 a vzápětí asistoval u gólu Hannese Öhmana. Ten se nakonec stal i katem nadějí Milana Tomašíka a jeho spoluhráčů na triumf, neboť v 59. minutě přidal svůj druhý gól v duelu a pečetil jím na konečných 5:3.

V ženském Superfinále si bez problémů poradil tým IKSU s Morou v poměru 7:1. Základ úspěchu položily hráčky IKSU v první dvacetiminutovce, kterou vyhrály 2:0. Druhá část pak dopadla úplně stejně a ve 3. třetině už zkušené hráčky IKSU svůj triumf kontrolovaly. Na výhře se největší měrou podílela tříbodová Victoria Wikström (0+3) a Emelie Wibron, střelkyně dvou branek.

Superfinále mužů
Storvreta – IBK Dalen 5:3 (0:2, 2:1, 3:0)
Branky: 43. a 59. Öhman, 25. Samuelsson, 26. Berggren, 42. Stenberg – 6. Carlbom, 16. Alm, 25. Svahn. Diváci: 10 647.

Superfinále žen
IKSU – KAIS Mora IF 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Branky: 4. a 7. Wibron, 31. Edberg, 32. Norström, 52. Eiremo, 56. Eriksson, 57. Anderson – 56. Karlsson. Diváci: 7697.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    Dá se někde na netu najít záznam ze švédského superfinále? Jak z mužské, tak ženského?

  • nemastné a neslané napsal:

    Na to že to byl nejdůležitější ligový zápas světa tohoto ligového ročníku, je článek dost strohý, nemastný a neslaný. Jako by ho autor napsal pouze po přečtení online zápisu. Mě by třeba zajímalo, kolik přišlo lidí v porovnání s čekým superfinále…ale co, alespoň nějaké informace, přece jenom tohle není žádný ziskový web…

    • svedsko napsal:

      Byl jsem tam a atmosféra se dala srovnat s MS ve Finsku. Návštěvnost byla něco málo pod 11 tisíc

  • Jirka napsal:

    Takovýhle pohár opravdu neměli.Stará fotka.

Napsat komentář

*