Daniel Hulič. Foto: Karel Dvořáček Daniel Hulič. Foto: Karel Dvořáček
30. 3. 2015 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Na Kladně jsou se sezonou spokojeni, v Litvínově se čeká na druhého finalistu

 



První liga mužů zná prvního finalistu, který vzešel ze série mezi SK Bivoj Litvínov a FBC Kladno. Druhý Litvínov si pro čtvrtfinále vybral 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm, se kterým sérii ukončil v nejkratší možné době – po dvou zápasech doma a jednom venkovním. Nutno podotknout, že pokaždé zápas skončil těsným výsledkem (5:4; 7:6), v posledním zápase došlo na prodloužení. I to ale lépe vyznělo pro litvínovské (6:7p).

Na opačné straně, v jihomoravském Znojmě, domácí tým TJ LAUFEN CZ Znojmo, který po základní části skončil na třetím místě, rozehrál sérii s šestým Kladnem. Po prvním hracím víkendu byl stav 1:1 na zápasy, Kladno pak dopřálo domácím fanouškům dvě výhry v domácí hale, včetně té postupové do semifinále.

První semifinálové utkání Litvínova s Kladnem nabídlo patnáct gólů. Domácí se prosadili v každé třetině třikrát, tento výkon v první a poslední části napodobilo Kladno s menší odchylkou – v prostřední periodě zůstalo bezgólové.

Druhý zápas ovládli hosté zásluhou zničující třetí třetiny a čtyř gólů – Litvínov potřebný gól ke srovnání nenašel. Pět dnů měly oba týmy na to, aby odstranily nedostatky ze své hry a ujaly se vedení. Po napínavé sobotní bitvě vyhráli hosté z Litvínova poměrem 8:4. Druhý den si z Kladna odvezli postup do finále, když domácímu celku nadělili osm branek, přičemž inkasovali pouze jednou.

I když třetí a čtvrtý zápas kladenští nezvládli, dle slov Daniela Huliče se jednalo o kvalitní zápasy s přítomností únavy. ,,Nečekali jsme lehkou sérii a ani zápasy z posledního víkendu nebyly jednoduché. Jedním z hlavních faktorů neúspěchu Kladna byla únava – hráli totiž na dvě pětky, zatímco my točili tři.“

Z tábora semifinálového rivala zní uznání, které za celý tým vyjádřil Tomáš Leipner. ,,Litvínov předvedl svůj klasický bojovný florbal a za výkony v zápasech na Kladně si určitě postoupit zasloužil.“

Kladno má ve svém kádru zkušené hráče, kteří loni nakoukli i do extraligy. A přestože se v ní Kladnu nedařilo, konfrontace s tuzemskou špičkou je vždy pro hráče, především mladé, skvělou zkušeností. ,,Bylo vidět, že mají něco za sebou, jejich tahouni jsou dobří hráči. Navíc jim pomáhali dva kluci z Tatranu (Nushart / Gruber – pozn. red.), což bylo hodně znát,“ hodnotí zkušený útočník.

Ale ani hráči se střídavým startem původem z Tatranu týmu nezaručili jasná vítězství. ,,Grůbi s Nůšou samozřejmě chyběli, jsou to kluci s obrovským talentem a kvalitou. I s nimi jsme ale v Litvínově prohráli a na druhou stranu bez nich vyhráli sérii se Znojmem, takže v tom nebyl kámen úrazu,“ přiznává kladenský útočník.

Myslí také na budoucnost. ,,Jaké budou cíle pro příští sezonu teď nejsem schopný říct, ale letos to bylo vytvoření týmu postaveného na kladenských základech, klidné udržení se v soutěži a hlavně sbírání zkušeností, především v play off, kterých má většina mladých hráčů málo. A to se povedlo,“ raduje se Leipner.

Zatímco hráčům na Kladně skončila sezona, a tak začíná „vyklízení šaten“, to v Litvínově se pokračuje dál – ,,Budeme trénovat jako doposud: ani relaxovat, ani nabírat fyzičku. Pouze trénink se snahou zapracovat na nedostatcích,“ plánuje Hulič.

Stejně jako všichni, co se zajímají o 1. ligu mužů, také v Litvínově čekali, že Česká Lípa si z Prahy přiveze finále. Místo toho se domů vítěz základní části vrací za nerozhodného stavu, přičemž nemá nic jistého, ve středečním rozhodujícím mači se může stát všechno. ,,Víceméně je nám jedno, koho dostaneme. Čekali jsme Lípu a věříme, že to tak i bude. Na druhou stranu, se Startem máme lepší zápasovou bilanci,“ přemítá Hulič.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*