Matěj Jendrišák. Foto: Fredrik Berggren, fredrixzone.se Matěj Jendrišák. Foto: Fredrik Berggren, fredrixzone.se
31. 3. 2015 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Jendrišáka dělí od finále jen dvě vítězství! Sám rozhodl prodloužení!

 



Matěj Jendrišák už jede vlastně nad plán, ale o to víc si užívá dění švédské Superligy. Od Linköpingu se před sezonou mnoho nečekalo, jenže Crusaders už jsou pouhé dvě vítězství od švédského finále. Druhou semifinálovou výhru navíc vystřílel právě český snajpr!

Linköping na hřišti Helsigborgu prohrával v polovině zápasu 0:2, ale domácím se nepodařilo udržet svého rivala na uzdě. Stačilo pár chyb a zápas byl znovu otevřený.

Crusaders snížili v téměř ztracené pozici. Gustav Fritzell a Tobias Gustafsson se vydali forčekovat zadáky Helsingborgu, a i když byli na útočné polovině jen ve dvou, dokázali po fatální chybě domácích obránců skórovat.

Na konci 2. třetiny pak poprvé přišla velká chvíle Matěje Jendrišáka. Český centr ustál při hře 4 na 4 tvrdý souboj s Gullstrandem a bekhendem se pokusil prostřelit gólmana Paulssona. Brankář domácích sice střelu stihl vyrazit, ale jen do svého spoluhráče, od kterého putoval míček do branky.

Druhý gól si Jendrišák schoval na prodloužení. Vítězná trefa byla prostě Matějova „klasika“. Po nahrávce na střed absolutně nikým nehlídaný pohotově a nekompromisně zakončil. Linköping vyhrál v Helsingborgu 3:2, když svého soupeře jednoznačně přestřílel 28:9. Co je ale nejdůležitější, v sérii vede už 2:0 a další zápas hraje doma.

Semifinále švédské Superligy, 2. zápas:
Helsingborg – Linköping 2:3p (1:0, 1:2, 0:0 – 0:1)
Branky:
12. J. Nilsson, 23. Moilanen – 36. a 65. JENDRIŠÁK, 33. T. Gustafsson. Diváci: 1678.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*