Michaela Marešová mění Chodov za Tatran. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
1. 4. 2015 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Chtěli jsme vést 2:0, ale nebudeme chamtiví, říká trenérka Chodova Marešová

 



Je to třetí semifinálová bitva Chodova a Vítkovic v řadě. Současně se, dle všeobecného mínění, jedná o vrchol play off, na který se celá florbalová obec těšila. Sama trenérka Michaela Marešová říká, že podle ní je tato bitva tím pravým gró vyřazovací části. Je spokojená, že si Chodov z Ostravy odváží jednu výhru, byť při zpětném hodnocení má pocit, že její tým mohl získat oba zápasy. V Praze ale prý bude ještě silnější.

Bývalá elitní florbalistka vede ženy Chodova do série s Vítkovicemi potřetí, poprvé stála po boku Ondřeje Neumana, loni pak vedla lvice společně s Jiřím Murasem. „Je to vrchol ročníku, Herbadent si vítězstvím v základní části usnadnil cestu do Superfinále, podle mě zaslouženě,“ uznala úspěch rivala z Prahy 11.

Podle ní je tato série gró play off.„Vzhledem k tomu, že finále se nehraje v sérii a čtvrtfinále v současné podobě ženské extraligy rovněž není typickou sérií play off, tak toto je gró vyřazovací části, pro nás je to jediná faktická série, které vítěz si zahraje utkání za odměnu,“ podělila se o názor.

V sobotu ovšem její tým nastoupil do bojů poměrně špatně. „Do prvního utkání jsme nastoupili hodně vlažně, nebyli jsme na balonku a soupeř nás potrestal vedením 2:0 po dvou třetinách,“ přitakala Marešová. Měly snad hráčky v hlavách, že Vítkovice ani Herbadent ještě v ročníku neporazily? „Vysvětluji si to přemotivováním, holky moc chtěly, byly zbrklé a nemohly udržet míček,“ nabídla své vysvětlení hlavní trenérka.

Nicméně, před poslední třetinou se její tým zmobilizoval. „Ve třetí části nám pomohlo stažení hry na dvě formace, dostali jsme se do tempa a troufám si říci, že jsme byli lepším týmem,“ usmála se Michaela Marešová. Dva „mečboly“, které její tým měl, tak v samém závěru nevyužil a nakonec padl. „Mrzí nás neproměnění přesilových her, určitě v tom vidím rezervy,“ uznala Marešová.

V neděli už se prezentoval jiný Chodov. „Holky si znovu a v klidu uvědomily, jak chtějí situace řešit, zvládaly souboje, byli jsme aktivnější, ač jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany, takže soupeř byl opticky více na míčku,“ popisuje trenérka taktiku.

Výsledkem byla výhra v prodloužení a vyrovnání série na 1:1. „Rozhodně je to naše plus, jsme rádi, že si vezeme z Vítkovic jeden bod, ač kvůli sobotě cítíme křivdu, ale zase nemůžeme být chamtiví,“ spokojila se nakonec s pověstným vrabcem v hrsti.

Jak to podle Marešové bude vypadat za týden? „Podle mě budeme ještě silnější, ale rozhodovat budou detaily, obecně tomu tak bude v každém zápase série, týmy se velmi dobře znají a budou rozhodovat maličkosti,“ uzavřela hlavní trenérka Chodova.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*