Matěj Jendrišák dal dva góly v semifinále švédské Superligy. Foto: Per Wiklund Matěj Jendrišák dal dva góly v semifinále švédské Superligy. Foto: Per Wiklund
3. 4. 2015 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák řádil navzdory nemoci. Dva góly ale nestačily

 



Semifinálová série mezi Linköpingem a Helsingborgem se ve švédské Superlize dramatizuje. I když dal Matěj Jendrišák dva góly, tak jeho tým doma prohrál v prodloužení 3:4. Příští zápas se hraje na jihu.

Matěj Jendrišák přitom podle slov trenéra Astbranta neměl vůbec nastoupit,. Den před zápasem netrénoval, protože bojoval s nemocí. Nakonec byl ale jednou z hlavních postav Crusaders. V poslední třetině dvakrát skóroval a dotáhl zápas do prodloužení. Na 2:3 snižoval z trestného střílení a nastavení vynutil český florbalista 146 sekund před koncem.

Tentokrát měli větší štěstí hráči Helsingborgu. Po třech minutách prodloužení rozhodl Mika Moilanen, tým z jižního Švédska vyhrál v play off už čtvrté utkání v nastaveném čase. Linköping přitom svého soupeře přestřílel 30:15.

Další zápas se hraje 6. dubna v Helsingborgu.

Linköping – Helsingborg 3:4pp (1:3, 0:0, 2:0 – 0:1)
Branky:
48. a 58. JENDRIŠÁK (první z TS), 11. Dargren – 16. a 63. Moilanen, 6. Lidholm, 6. Gullstrand. Diváci: 1426.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Scandium napsal:

    v članku mi chybí jaký je stav serie ( ze se serie dramatizuje ctenari moc nerekne ) nicmene jsem rad ze se tu sem tam nejake info ze svedske superligy napise…pokud se nepletu dnes se hraje 5. zapas semi-finale a Linköping vede 3-1 na zapasy…

Napsat komentář

*