Barbora Burdová s Lucií Veselou. Foto: Jaroslav Klein Barbora Burdová s Lucií Veselou. Foto: Jaroslav Klein
3. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Máme největší šanci, říká Burdová. Soupeř ale zapracoval na slabinách

 



První dvě utkání série mezi Herbadentem a Bohemians nabídla dvě výhry favoritek z Herbadentu, ve druhém zápase ale zelenobílé hráčky ukázaly, že odevzdané rozhodně nebudou. Však také podle Barbory Burdové takovou šanci na přemožení soupeře ještě neměly. Dle Alexandry Ferencové ale její tým přes týden zapracoval na slabinách, které odhalily první dva duely.

O osudu prvního utkání se rozhodlo záhy, Herbadent vedl po dvanácti minutách 3:0, v tom druhém se ale Bohemka nedala zadarmo. „Rozdíl jsem ale žádný neviděla,“ hlásí Barbora Burdová. „Jsme sice považováni za outsidery, ale nemyslím si, že je to pravda, první dvě utkání jasně ukázala, že nejsme bez šancí,“ odmítá, že karty jsou rozdány.

Podle ní její tým odehrál dobré partie a bez naděje není. „Potřebujeme trochu štěstí a trpělivosti, nemáme co ztratit a budeme bojovat, ať už bude výsledek jakýkoliv,“ slibuje obránkyně, která má zkušenosti z obou stran barikády.

Alexandra Ferencová rovněž nějaký výrazný rozdíl mezi oběma duely neviděla. „V prvním utkání jsme úplně nevěděli, co nás čeká, takže za jediný rozdíl považuji to, že do druhého utkání už jsme s tímto vědomím šli,“ hodnotí.

Favoritky si prý oba zápasy samy zkomplikovaly. „Jak v prvním, tak ve druhém utkání jsme bohužel dělali mnoho zbytečných chyb a nedodržovali jsme taktické pokyny, čímž jsme si zápasy zbytečně zdramatizovali,“ sebekriticky přiznává.

V pondělí čekala hráčky Bohemians regenerace, v úterý dolaďovaly svěřenkyně Zuzany Jelínkové kondici a měly také důkladný strečink, ve středu trénovaly florbalové záležitost a po čtvrtečním volnu si v pátek střihly videorozbor. „Prostě takové ty běžné srandičky, abychom si zkrátili čekání na další zápas,“ lakonicky okomentovala Burdová.

Její sokyně odpověděla obecněji. „Připravovali jsme se jak po taktické, tak fyzické stránce a rovněž jsme zapracovali na věcech, které nám v zápasech úplně nešly,“ prozradila.

Jaký by tedy měl klíč pro Bohemians? „To je jednoduché, dvakrát vyhrát a šance se srovnají,“ vyhlásila bojovně Burdová. „Myslím si, že už víme, jak na to a otázkou je, jestli se to podaří,“ říká.

Odhodlání ji rozhodně nechybí. „V duelu s Herbadentem jsme ještě nikdy neměli takovou šanci jako letos, stále je to ještě v našich rukou a můžeme to otočit,“ říká rozhodně.

To Herbadentu by případné dvě výhry zajistily nejen postup do Superfinále, ale také delší volno oproti soupeřům. „Každé volno padne vhod, takže si myslím, že je to dobře,“ odpověděla Ferencová na otázku, jestli by případné delší volno nebylo vůči dvojici Chodov – Vítkovice, která si zahraje minimálně pětkrát, spíše na škodu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*