Jiří Vašíček překonává gólmana Tomáše Hlavu. Foto: Pavel Doubek. Jiří Vašíček už si ve finálové sérii nezahraje. Foto: Pavel Doubek.
5. 4. 2015 1. liga (53) KOMENTÁŘŮ

Finále 1.ligy je vyrovnané, výsledky však zastínila Vašíčkova zlomená klíční kost

 



Finále 1. ligy je po úvodních dvou zápasech vyrovnané. Vítězně začal doma Litvínov, v nedělní odvetě byli zase úspěšnější hosté ze Startu. Tým z pražských Kunratic však přišel pro zbytek finálové série o kapitána Jiřího Vašíčka, který po jednom z tvrdých soubojů putoval se zlomenou klíční kostí rovnou do nemocnice.

Sobota

Litvínovští, kteří díky lepšímu postavení v tabulce základní části začali finálovou sérii v domácím prostředí, se hned v úvodu prvního zápasu snažili být aktivnější. Herní převahu dokázali zužitkovat v šesté minutě, kdy mířil přesně Krejčí. Po dvou třetinách už ale vedli o gól hosté z Prahy a bylo zaděláno na senzaci. Domácí však pěti góly v poslední části rozhodli zápas ve svůj prospěch. V zápase se blýskl především střelec hattricku Viktor Hocelík, dvěma góly přispěl k vítězství Litvínova Ondřej Hertl.

SK Bivoj Litvínov – FBC Start98 8:5 (2:1; 1:3; 5:1)
Branky: 44., 57. a 60. Viktor Hocelík, 25. a 52. Ondřej Hertl, 6. Ondřej Krejčí, 20. Tomáš Skalitz, 56. Michal Skuhrovec – 18. Ondřej Schuller, 26. Ondřej Vavro, 28. Michal Pražák, 40. Tomáš Kiprov, 53. Petr Stejskal. Rozhodčí: Martin Valenta – Michal Žďárský.  Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 328.

Neděle

Po sobotní prohře se hosté do soupeře zakousli a po dvou třetinách vedli 6:3. Domácí se sice ze všech sil snažili vyrovnat, zásluhou výborné defenzivy Startu se jim to však nepodařilo. Litvínov táhla především místní ikona Daniel Hulič (1+3), jemuž sekundoval Tomáš Skalitz (2+0). Start, který rozložil gólovou zátěž mezi 8 střelců, však udržel náskok a vyhrál 8:6. I když padlo hodně gólů, hrálo se velmi tvrdě a mnohdy až za hranicí pravidel. To vyústilo ve zranění hostujícího Jiřího Vašíčka, který byl po zákroku jednoho z domácích hráčů převezen do nemocnice. I když se zákrok na kapitána Startu obešel bez jakéhokoliv trestu, diagnóza je jasná – zlomená klíční kost a brzká operace.

SK Bivoj Litvínov – FBC Start98 6:8 (2:4; 1:2; 3:2)
Branky: 20. a 50. Tomáš Skalitz, 10. Lukáš Černý, 22. Jaroslav Kropáček, 45. Ondřej Kašpárek, 54. Daniel Hulič – 6. Petr Stejskal, 14. Vojtěch Šišma, 14. Michal Pražák, 17. Petr Haspeklo, 32. Jiří Kropáček, 34. Tomáš Kiprov, 49. Matěj Štyler, 58. Ondřej Vavro. Rozhodčí: Pavel Hála a Martin Kotala. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 292.

Boj o přímý postup do extraligy bude nepochybně ještě velmi zajímavý. „Stav jedna jedna po zápasech o tomto víkendu je odpovídající hernímu projevu obou týmů,“ přiznal hrající trenér domácích Daniel Hulič. „Každý zápas byl jiný. Včera zvítězil tým, který byl efektivnější v zakončení, zatímco dnes hra připomínala spíše hokej a my jsme to urvali silou vůle,“ zhodnotil víkend zkušený útočník hostů Petr Stejskal.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Tak nějaký je napsal:

    Je pravda, že nominace rozhodčích v důležitých utkáních taky nechápu. Že na důležité utkání nominují méně zkušené rozhodčí. Například včerejší utkání extraligy žen Bohemians – Herbadent , pískají rozhodčí Kyjovský – Veselý. No a i minulý víkend jsem se byl podívat v Liberci, na play down Liberec – Vinohrady a první utkání duo Sýkora – Dolanský v pohodě, ale druhý den , méně zkušená dvojice, to utkání moc nezvládala. A největší paradox. To by se pan Hora měl zamyslet. Že v takto důležitých zápasech ani jeden DEN NEBYL PŘÍTOMEN DELEGÁT! A to ani technický. Měl jsem, za to, že v každém utkání extraligy mužů ,musí být přítomný delegát. Alespon tedy technický

  • Litvínov si myslí že jsou střed vesmíru napsal:

    Zajímalo by mě, jak dlouho ještě bude unie/přítomní rozhodčí přehlížet „florbalové“ dovednosti bezmozků z Litvínova……

    • Máňa napsal:

      Sám jsi z vesmíru. Těch soubojů v tom zápase bylo plno. Zranění Vašíčka nebylo z žádnýho zákeřnýho faulu.

      • Frigo napsal:

        Tos byl synku asi na jiném utkání a viděl jiný zákrok.
        Ten na Vašíčka byl zcela jasně úmyslný, zezadu s jasným záměrem hráče HOKEJOVĚ „dohrát“ . Navíc přímo před očima rozhodčího, který nepískl ani faul ….
        Kdo chce objektivně posoudit, může i z jinak příšerného záznamu kamery – II. třetina , čas 9 :50 !!!

        • Frigo napsal:

          Plus nabízím k posouzení dva na dvojku (ruce) z první třetiny : 8:15 a 11:17 . Oba opět přímo před „rozhodčím“ .

          • Marty napsal:

            Vašíček akorád blbě spadl 🙂 a ještě k tomu to bylo rameno 😛

        • theshorty napsal:

          Podíval jsem se na dané video a rozhodčí píská faul. Asi jeden z nás špatně vidí.

    • Milan Antoš napsal:

      Na Prahu, si jako na středobod vesmíru, šahat nenecháme!!!

  • OM napsal:

    Mě spíš zaráží, jak je možné to, co píše trenér Startu do onlajnu. Rozhodčí dopískají 14:45 v Praze a v 17:00 už mají pískat v Litvínově? Je mi jich celkem líto…

    • Vlasta napsal:

      Tak z Prahy jedeš 90 min, tedy rozhodčí nemají defakto žádnou volnou chvíli, aby se mohli připravit na další utkání. Komentář zcela na místě

    • LOVE napsal:

      Nám je jich také líto, oni neměli ani chvilnku pro sebe:( V šatně přesně dle předpisů unie připraveny čerstvě ustřižené hyacinty, rozprášené vonné silice, sedačka pokryta květy růží a dva župánky.. Přijeli akorát a šli hned pískat :((
      Masážní oleje jsme jim alespoň zabalili na cestu

    • Frigo napsal:

      Navíc v kolik vstávali, aby dojeli do Prahy z OPAVY !!!

  • Fans napsal:

    Já jsem tam byla a kdo začal tvrdě byl Start.Ten loket na Kropáčka hned na začátku? Ta krev byla všude a nikdo nic.A váš kapitán mi přišlo, že špatně upadl při normálním souboji.

    • Objektivně napsal:

      Tak zákrok na Kropáčka byl trestuhodný stejně tak i zákrok na Vašíčka.

      Nehledal bych v tom žádnou vědu. Je to sport a tvrdý. Vašíček tam mezi střídačkami nešťastně dopadl jak na hranu mantinelu, tak ramenem na před.
      Hold stalo se a co se týče rozhodčích, dalo se tam pískat víc zákroků na 2:00.
      Takže přejeme Jirkovi brzké uzdravení.

  • pípa napsal:

    mě je spíš pak líto těch hráčů a realizačních týmů, kteří musejí konzumovat nesoustředěný a nečitelný výkon rozhodčích

  • pípa napsal:

    myslím si, že by si delegátovi jeden papír nestačil!

  • Jindra napsal:

    Proč je na finále delegována nepříliš kvalitní dvojice , a navíc z Opavy? Zápas skončil okolo půl 8, to je z Litvínova do Opavy návrat okolo 3 ráno, když bude dobrá cesta.
    K zápasu (viděno od druhé třetiny): Litvínovu se dnes dařilo ničit hru a soupeře, rozhodčí jim dovolili provokace, různé zákeřnosti atd. Start se přizpůsobil a nastal HOKEJ/RUGBY. Ke zranění Vašíčka: Faul na 2 minuty, ale zde selhalo KATASTROFÁLNÍ POŘÁDÁNÍ, ANEB ŠPATNĚ ZAPOJENÝ MANTINEL, po jehož rozpojení přišel tvrdý náraz na kost.

    • MANTINEL napsal:

      AHOJ JINDRO, BYL JSEM DOBŘE SPOJENEJ, POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V TOMTO ZCELA NEVINĚ, ALE TO VÍŠ, TY MOJE DESET LET STARÝ GUMIČKY UŽ JSOU HOLT TROCHU VYTAHANÝ A KDYŽ DO TEBE VLÍTNE KUS CHLAPA V PLNÝ RYCHLOSTI, TAK TO TEN CERTIFIKOVANEJ SPOJ PROSTĚ NEUSTÁL. TO JSME SE BAVILY S NAŠIMA LAMINÁTOVEJMA 20 LET STAREJMA VETERÁNAMA V NÁŘAĎOVNĚ UŽ ASI PŘED 5 ROKAMA, KDYŽ SE NÁM TU PODOBNĚ ZRANIL JEDEN JUNIOR NA TRENÁLU, ŽE TEN PRUŽNEJ SPOJ NENÍ ÚPJNĚ DOBREJ NÁPAD… JIRKOVA ZRANĚNÍ JE MI SAMOZŘEJMĚ LÍTO A PŘEJU MU BRZKÉ UZDRAVENÍ, ALE JÁ UŽ ŘÍKAL V ÚNORU I V SOBOTU, HELE VY KLUCÍ PRAŽSKÝ, NEKOPEJTE DO NÁS, NEMLAŤTE DO NÁS TĚMA FLORBALKAMA, VŽYŤ MY UŽ SOTVA DRŽÍME POHROMADĚ… A CHCEME SE VE ZDRAVÍ DOŽÍT TOHO AŽ SEM NA PODZIM PŘIJEDE TA BOLKA, ALE ONI NÉ… NAVÍC JEŠTĚ OD TĚCH NAŠICH BORCŮ BOXERSKEJCH VOKOUKALI TYHLETY VRESLINGOVÝ VLOŽKY, NO CO TI BUDU POVÍDAT, V NEDĚLI SE NA TO NADALO VŮBEC KOUKAT, TY CHVATY NEBYLY VŮBEC DOBŘE PROVEDENÝ, JE VIDĚT, ŽE TO TY KLUCI PRAŽSKÝ NEMAJ DOBŘE ZAŽITÝ, ALESPOŇ ŽE TY LOKTY UŽ BYLY O DOST VEJŠ NEŽ V SOBOTU… I TI DVA UZÍVANÝ KLUCI V ČERVENÝM, CO TAM POBÍHALI, RADĚJI ZAVÍRALI OČI, NO FAKT SE NA TO NEDALO KOUKAT… JÁ MÍT PÍŠŤALKU, TAK TO VŠECHNO VYHÁZIM ZA NEDOVOLENÝ BRÁNĚNÍ NEBO ZA HRUBOST A BYLO BY TO PĚKNĚ 3 NA 3 JAKO V ELEVKÁCH. TY KLUCI ČERVENÝ BY TŘEBA TĚCH 6 SNAŽIVEJ, CO BY CHTĚLI HRÁT FLORBAL, UŽ NĚJAK UKOČÍROVALI A MOŽNÁ BY VYNIKLY I TYHLECTY TECHNICKÝ INDIVIDUALITY A NE JEN TY NAHAZOVAČI VOD PŮLKY… TAK ZASE ČAU, ASI TOHO 15.4. SNAD UŽ BUDE HEZKY A MY ZAS BUDEM DRŽET POHROMADĚ JAKO TEN BIVOJSKEJ TÝM.

    • Honza Šťastník napsal:

      Konečně si toho někdo všiml!! Já to těm rozhodčím říkam neustále! Před zápasem, během třetin, o přestávky, po zápase a i ve sprše. Nechápu.. Ihned podávám další stížnost na Litvínov na unii! Už jsem se i spojil s Tomio Okamurou a jsem ochoten jít kandidovat za jeho stranu s heslem: „jsem za přímou a demokratickou odvolatelnost Litvínova, v případě jejich postupu do extraligy!“

  • Fans Litvínov napsal:

    Hála-Kotala, rozhodčí z Opavy, pískají finále G2 ligy juniorů, následně jedou do Litvínova, aby odpískali finále 1. ligy a následně pojedou domů asi 7 hodin, tleskám toho ****kovi, který je delegoval na tohle utkání. Hlavně štastnou cestu, pánové.

  • Prazak napsal:

    Stejne to vyhraje Start.Litvinov nic neumi.Ale co ten Start tam bude delat.Halu na extraligu nema a to ze se suska kdo vsechno odchazi? Proc nechyta Kotoun a co treba…modri uz vedi.

    • Slaňoch napsal:

      Taky nevím, co se tu vůbec řeší?!
      Tyhle týmy přece hlavně vůbec finále hrát neměly. Jediný postupu do extraligy hodný tým je přece Česká Lípa! Vím, že to teda všechno musím tahat já, ale chodí nám takových lidí! Teda jako oni nevidí na hřiště, máme špatnou halu – normálně bysme vyprodali i Nou Camp, jenom mít tu možnost…

    • naplavenina napsal:

      Kotoun nechytá právě protože chce jít pryč… Start postoupí snad jen proto, že má normální trenéry a né ty hrající pseudoautority jako Huliče – ve 40 asi nestřídám, jedu na vytrvalost a nebo Slaného – dneska přišlo 385 diváků, numeroložka z Rumunska mi řekla, že mám jít dopředu… aha ono to nevyšlo, dva byli asi neplatící…?!!! kluci, proberte se, florbal je týmovej sport, to jste měli jít hrát raději tenis nebo ping-pong… čus na přesrok v 1.lize

      • Jolanda napsal:

        Děkuju za odpověď: Jááááj! Já nejsem žádná tohlencto Rumunka!! Když jsem byla malá, tak jsme s Huličem hlídali estli nepřijedou benga. Ten Hulič, to je vysloveně magogie, tohleno, bylo to hodně zakázaný a do toho robota! Pane Naplavenina, hlavně dohlídněte na vaši ceru, ať nedělá kopičiny a hlavně ať nehraje tyhlenc avtomaty!

  • Dada Hulič napsal:

    Rozhodci nezvladli utkani, piskali proti nam, navic dle videa byly vsechny zakroky naprosto cisty.

  • Jan Šťastník original napsal:

    Tohle tady překračuje všechny meze! Podávám stížnost!

    • Slaňoch napsal:

      Říkal jsem si, Honzo.. Budeš na superfinále, viď? Neskočil bys pak na kafe třebas? Chtěl jsem Ti říct, jak se mi líbí, jak ten tým vedeš, jseš takovej správnej vůdčí typ, to my u nás nemáme. Do Znojma je to takhle pozdě večer daleko..

  • Stóža napsal:

    Upřímně Litvínovu přeji postup do extraligy.

    Bude to mít 2 výhody – 1. liga se pročistí a uklidní a týmy v extralize si s nimi aspoň užijí férový florbal.

    Vivat Bivoj!!!

  • More napsal:

    😀 Nejvíc brečíčí slečinky v 1. lize Slanej se Šťastníkem. Byste se holky měly přihlásit do český miss. Z lítosti byste nějakou cenu určitě získaly.
    Včerejší zápas nezvládli ty červený kluci, hlavně přehlíželi zákeřný „neviditelný“ fauly Startíčku. Sekání, držení, hokejka mezi nohama atd…
    Ale Bivoj to v Praze ukončí a Slanýho Lípa bude mít příští rok o něco větší šanci pokud ho zase nevyřadí osmej tým tabulky.

    More bivoj !!!

    • Lol napsal:

      Start se pouze adaptuje na hru soupeře pokud není jiná možnost. A protože to Hulič trénuje tak jak to trénuje. Nemůžete se přece divit, že vám někdo vrátí stejnou mincí. Srát na hlavu si asi nnechá málokdo.

  • Raťafák napsal:

    Pojďme si trochu srovnat fakta, přátelé. TM – základní část:

    1. Znojmo: 157
    5. Start: 120
    7. Bivoj: 113

    Buď jsou všichni rozhodčí mimo, nebo jen některé týmy a jejich fans nepochopili, jak se hraje florbal v roce 2015. Tak to pojďte pískat, když tomu rozumíte o tolik víc!

    Že občas někomu něco ujede? Stane se. Hraje se na hraně, jde o každý metr, každý míček. Že se občas někdo zraní? Zamrzí, ale s tím úmyslem do zápasu nikdo nejde. Že je ten nebo onen trochu poděs? Který tým takového nemá…

    Jo, Bivoj se s tím nemaže. Je to jeho styl. Ale taky se neválí na zemi, aby další střídání hrál. Je na každém, co je mu bližší. Někdo holt vidí jako trapnou ostrou hru, jiný zas hráče co, chtějí rozdat, a neumí přijmout.

  • sandokan napsal:

    Já to tady rozseknu!!!!

  • čistírna napsal:

    Jsem tu abych to tu pročistil

  • Jiri Stozicky napsal:

    Ahoj vsem.Zasadne se distancuji pod komentar pod jmenem Stoza. Do diskuzi se nevyjadruji a kdo vyhraje mi je jedno. My zaslouzene svoje semifinale prohrali a florbal me mesic nezajima. Ani proti jednomu tymu nic nemam a at vyhraje lepsi. A prosim at nikdo nepouziva me jmeno u komentaru.

    Dekuji Jiri Stozicky

    • Novák napsal:

      Pane Stožický,

      je pravda, že jste po prohraném, rozhodujícím zápase se Startem zdrhnul z haly a ani sportovně nepodal soupeři ruku ?

      Děkuji za odpoved

      • Jiri Stozicky napsal:

        Ano utekl jsem z haly pryc. Byl jsem velmi zklaman a nechtel jsem se po roce opet divat na zklamane divaky. Nebylo to nic osobniho ani spravneho,ale emoce porazily slusnost poblahoprat souperi. Ted bych ti resil jinak,ale stalo se.

  • florbalista napsal:

    Hala-Kotala… to je jedna z nejvetsich bid, ktera po nasich hristich pobiha a to uz dlouhodobe. Zadny progres, proste zoldaci ktery ti kurvej vikendy na obe strany. Dokud budou po hristich behat takovyhle pary tak se to nikam neposune. Ale co, rozhodcich je malo tak je klidne nadelegujem a nazdar nemusime nic resit. Hlavne at to kluby zacalujou a drzej hubu a krok a my je jeste zkasnem za spatny komentar v onlajnu a odvolani dame za litr at neprudej. Politika hadr.

  • ronyk napsal:

    Jest-li se Bivoj dostane do extraligy, bude to stejně jeho labutí píseň. Pak si už jen budou říkat :Jó to bylo tenkrát jak jsme si zahráli tu jednu sezonu Extraligu,teď už nám stačí ta národní liga. Sešlo se jim pár dobrých hráčů na jednu, dvě sezony a co pak? Vždyť nemají, kde brát. Huliče neomladíte a junioři nestojí za nic.

  • K zamyšlení napsal:

    Může mi někdo vysvětlit jak tým tvořený veterány může hrát finále. Když to ty Huličové a Slaňochové dokáží, tak ať hrají. Spíš je to k zamyšlení, že stále stačí těm mladým a dokonce jsou lepší. Stále si asi nikdo neuvědomuje, že florbal je sport a už se mu musí věnovat hráči více a to po všech stránkách. Viděl někdy se někdo válet Vavra ? Ne.To je pan hráč a tady je odpověď. https://www.facebook.com/FBCStart98/photos_stream?ref=page_internal

    Každý hráč by měl začít u sebe.

  • K zamyšlení napsal:

    Najděte si foto z bazénu.

  • florbalista napsal:

    Vavro pan Hráč? Dobrej vtípek při úterku, jaký tým vystřídá příští rok? Po každém písknutí/střídání se diví a kroutí hlavou, uplakánek.

  • Flórec napsal:

    Tak měl jsem tu čest hrát proti oběma.

    Litvínov je spíše hokejový a tvrdý ale vím, že mě to čeká u mantinelu když běžím pro míček.

    Start to jsou kluci co chtějí hrát tvrdě, někdy to docela jde, ale u nich nikdy nevíte kdy dostanete loket před bránou, kdy Vám podkopnou nohy úplně bez balonu.

    No těžko si vybírat, ale já raději když vím, že ty souboje jsou u míčku než někde mimo kdy to nečekám, o to je to nebezpečnější.

  • Pan hráč napsal:

    v 1. lize byl letos jenom jeden pan hráč :)a Vavro to rozhodně nebyl

  • jen já napsal:

    Mě by spíš zajmalo, kde hodlá Litvínov pořádat jestli postoupí do Extraligy? Tak kde bude hrát domácí zápasy? Na tu stoletou halu, která je postavena snad ze zimního stadionu. Kde i v létě zmrzne lední medvěd.To snad nemůže Unie myslet vážně, že by jim to schválila. To samé asi bude mít problémy s halou i Start, ale možná se pletu. Možná ta kunratická hala na ZČ stačí.

  • Pavel napsal:

    U Startíčku je vidět,že nestaví na jednom,dvou hráčích,ale jeho síla je celém mančaftu,kluci hrají jeden za druhého….Jirky Vašíčka je mi líto,držím palce,aby operace dopadla dobře a na další sezónu byl opět tím správným kapitánem…..už se těším na sobotu a neděli-doufám,že rozhodčí budou na úrovni důležitosti finálových bojů,né jako v Litvínově-to se moc nepovedlo…….STARTÍČEK JEDÉÉÉM !

  • Florbal-Litvínov napsal:

    Dotčené EGO Pražáků…bože oni taky prohráli???A s Litvínovem???I přez to,že měli Pražáci za zádama trenéra Skružnýho-tren.národ.týmu…???Ano i to se může stát!!!

  • Florbal-Start napsal:

    Myslim ze boze prohrali jsme doma jeden zapas byste si meli rikat spise vy… Muzete tu psat co chcete ale.ve finale.jsme.my diky tvrde praci po celou sezonu. Zvladli jsme to i bez kecu…tymy jako Lipa Znojmo Litvinov a jine se chvastaji kazdy rok svymi ambicemi…my proste hrajem florbal a bavime se tim… Finale je NASE!!!!

  • Ronyk napsal:

    No, u nás se říkávalo:Neříkej hop, dokuď jsi nepřeskočil!

Napsat komentář

*