Herbadent na Czech Open 2016 skončil mimo play off. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
5. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadentu chybí poslední krok, Vítkovice trhák nepřipustily

 



Velikonoční víkend přinesl tři utkání semifinálových sérií nejvyšší soutěže žen. Prvními superfinalistkami mohou být už v pondělí hráčky Herbadentu, které v sobotu potřetí přemohly Bohemians. Dvě utkání byla odehrána v sérii mezi Vítkovicemi a Chodovem. Po dvou duelech, rozdílných jako den a noc, je stav vyrovnaný – 2:2.

V utkání Herbadentu s Bohemians šlo v první třetině především o to, aby se střely hráček vešly mezi tyče. To se povedlo, mimo jiných, v devatenácté minutě Sádkové, která tak poslala Herbadent do vedení.

Druhá třetina byla nejvyrovnanější, na branku Kubišové dokázala zareagovat Adéla Bočanová a do šaten se tak podruhé odcházelo za jednobrankové ztráty Bohemians. Klíčovým momentem nakonec zřejmě byla poměrně snadná branka Čapkové, když předtím elegantně prošla polovinu hřiště.

Viditelně otřesená Bohemka začala dělat množství chyb, které soupeř dokázal trestat brankami a konečné skóre tak narostlo na konečných 7:1 pro celek z Prahy 11.

Michal Jedlička prohru těžce nesl. „Už na to fakt nemám sílu – hrajeme dobře, ale nedáváme branky, takže nemůžeme vyhrát,“ postěžoval si. „Krásný a napínavý zápas, dnes pochvala za to, že jsme zůstali trpěliví až do poslední minuty,“ chválil Tomáš Kodiš z Herbadentu

Čtvrté utkání se odehraje až v pondělí, důvodem je termínová kolize s házenou.

Dva zápasy se odehrály v sérii, mezi Chodovem a Vítkovicemi. Domácí Pražanky podaly v sobotu jeden z nejlepších výkonů v ročníku, podpořený skvěle chytající Provázkovou a vyhrály 5:1. O všem podstatném rozhodly v první polovině utkání, kterou ovládly v poměru 4:0.

Svůj přínos pro tým ukázala Anet Jarolímová, která si připsala tři body. Černou kaňkou utkání byl střet Zuzany Tučkové s Lenkou Kubíčkovou, po kterém musela hostující brankářka z utkání odstoupit.

Druhé utkání vypadalo, jako by se role týmů zrcadlově otočily. Chodov neproměňoval jednu šanci za druhou, Vítkovice naopak nabídnuté šance využívaly. Především šance Tučkové a dvě rány do tyčí od Jarolímové daleko ke gólu neměly. V ostatních šancích podržela Vítkovice Ranochová, která převzala žezlo brankářky utkání od Provázkové. Utkání tak skončilo 4:2 pro Ostravanky.

Oba trenéři tak měli proměněné pocity. „Dnes jsme vítězství soupeři doslova darovali, dvě třetiny jsme hráli podprůměrně,“ zlobila se trenérka Chodova Michaela Marešová. „Dnes jsme poprvé hráli semifinále, série bude těžká, ale po dnešku věřím, že máme recept,“ prohlásil vítkovický lodivod Jiří Velecký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*