Milan Bína, Vinohrady Milan Bína zůstane v nejvyšší soutěži, Vinohrady mění za Spartu.
5. 4. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec stojí nad propastí, od 1. ligy ho dělí jedna prohra

 



Vinohrady prolomily na domácím hřišti smůlu a v sérii 2. kola play down vedou nad Libercem 3:1 na zápasy. Svěřenci Jana Pazdery zvítězili v Riegrových sadech vůbec poprvé od října a v úterý mohou poslat Severočechy do 1. ligy.

Ačkoliv se oba týmy v úvodu nikam nehnaly, podařilo se každému z nich skórovat. Nejprve otevřel skóre Jiří Strobach, který překonal Mrkose z velké dálky. Vzápětí však Vinohradští na inkasovanou branku zareagovali. Nesměrák chyboval v rozehrávce, Mareš poslal balonek na Záně a ten skóroval do poloprázdné branky.

Hra se pak na chvíli uklidnila a Vinohradští šli následně do vedení. Rossi rozehrál akci na Svobodu, ten našel na středu volného Gregora, který zavěsil. Liberec se však vrátil do zápasu v závěru úvodní periody. Vaníček dlouhým výhozem oslovil Vážného, jenž bekhendovou kličkou překonal Mrkose.

Vinohradští předvedli ve druhé třetině velmi koncentrovaný výkon a ve 26. minutě šli znovu do vedení. Zbyněk Stuchlík přihrál před branku na Renčína a ten neměl se zakončením problém. Liberečtí pak sice přežili oslabení, ale Vinohrady jim nakonec odskočily o další gól. Z levé strany pověsil míček pod horní tyčku Mareš.

Úvod třetí části vyšel domácím skvěle, postupně se prosadili znovu Mareš, po něm Svoboda a na 7:2 zvyšoval Bína. Hosté si mezi šestou a sedmou branku vybrali oddechový čas, po sedmé trefě domácích dokonce vystřídali brankáře, Vaníčka nahradil Strýček, jenže nic z toho už k obratu nevedlo.

Severočeši sice dokázali výsledek alespoň zkorigovat, na víc už však neměli čas a ani sílu. Za domácí ještě navýšil skóre gólem do prázdné branky kapitán Svoboda. Vinohrady se poprvé v play down radují z domácí výhry, čtvrté utkání s Libercem ovládly 8:4 a v sérii za stavu 3:1 drží všechny trumfy v ruce.

Výsledek 4. zápasu 2. kola play down:

VINOHRADY – LIBEREC 8:4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*