Kristýna Provázková ví, že pravá síla Chodova se ukáže právě v semifinálové sérii. Foto: Facebook Chodova
8. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Série favorita pořád nemá, shodly se brankářky Vítkovic a Chodova

 



Poslední dvě utkání v sérii Vítkovic s Chodovem byla rozdílná jako den a noc. V sobotu podal domácí Chodov asi nejlepší výkon v sezoně, v neděli se zase činily hostující Vítkovice. V obou utkáních také vždy excelovala jedna z brankářek, ať už Kristýna Provázková v sobotu nebo Hana Ranochová o den později. Obě se před dnešním pátým utkáním shodly, že série stále favorita nemá.

Ranochová šla do sobotního utkání jako dvojka, se sirénou druhé třetiny ale přišel kontakt mezi Zuzanou Tučkovou a Lenkou Kubíčkovou, po kterém musela brankářka Vítkovic odstoupit. „Bylo to těžké, momentálně mám nějaké zdravotní problémy, takže jsem toho moc nenatrénovala, ale musela jsem se s tím poprat, když se LeGo zranila,“ popisovala Ranochová své pocity.

Ve třetí třetině jednou inkasovala a musela překousnout porážku, Chodov ale na své sobotní vystoupení nenavázal. „Každý zápas je jiný, jak z mé osobní, tak z naší týmové stránky, v neděli to určitě nebyl stejný výkon jako v sobotu a myslím si, že mě nepodpořilo to, že jsme prostě nedávali branky,“ hodnotila čtvrté utkání série Kristýna Provázková.

Přesto to pro Ranochovou nebyl žádný med, ba naopak, v neděli to byla ona, kdo přiváděl střelkyně Chodova k šílenství, stejně jako den předtím Provázková v opačném gardu. „Chytalo se hodně těžce, holky měly pokyn častěji uklidňovat hru a v ten okamžik gólman tuhne, ale na konci přišlo příjemné osvěžení, když začal Chodov více útočit,“ usmála se majitelka juniorského bronzu z minulého roku.

Hana Ranochová zaskočila za zraněnou Lenku Kubíčkovou. Foto: Otakar Prášek

Hana Ranochová zaskočila za zraněnou Lenku Kubíčkovou. Foto: Otakar Prášek

Oba týmy vždy doplatily na neproměňování šancí „Myslím si, že takové šance jsou v každém utkání, ale bohužel nepadly branky, které padnout měly, takže to vypadá, že tyto situace rozhodly, ale kdyby tam spadly, tak třeba mluvíme o něčem jiném,“ pokrčila Provázková rameny.

Jak je možné, že dva zápasy jsou od sebe takto odlišné? „Těžko to komentovat, asi je to otázka ženské psychiky, opravdu nevím, myslím si, že vzhledem k sobotnímu výsledku a hernímu projevu, tak jsme na to nenavázaly a mohlo to být jenom horší,“ snažila se odpovědět chodovská brankářka. „V sobotu jsme na hřišti nebyli a na Chodovu bylo naopak vidět, že na hřišti chce být, chce nás porazit a sérii vyhrát,“ komentovala Hana Ranochová

Po čtyřech utkáních už by se mohlo začít polemizovat o tom, kdo je nyní v sérii favoritem. „Vůbec, tyto zápasy pro mě favorita nemají,“ říká Hana Ranochová. „Strašně těžká otázka, na kterou odpovíme pouze my, hráčky obou celků,“ uzavřela Kristýna Provázková.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*