Chodov je jednu výhru od Superfinále. Foto: Vlaďka Zoubková
8. 4. 2015 Extraliga žen (9) KOMENTÁŘŮ

Chodov využíval přesilovky a veze si z Ostravy mečbol

 



Florbalistkám Chodova chybí jediná výhra k premiérové účasti v Superfinále. Ve dnešním pátém utkání porazily Vítkovice 4:1, když třikrát skórovaly v početní výhodě. Úřadující mistryně se naproti tomu prosadily pouze jednou a v pátek tak budou v Praze odvracet hrozbu vyřazení.

Účinnou ofenzivní zbraní Chodova jsou přesilové hry a těch se dnes hráčkám pražského celku dostalo vrchovatě: domácí inkasovali hned šest dvouminutových trestů, Chodov naopak vyloučený nebyl.

První branka padla dokonce v přesilové hře pěti proti třem, nemýlila se očividně pořádně motivovaná Jarolímová. Domácí sice v závěru soupeřky zatlačili, avšak ke gólu to nevedlo.

Prostřední perioda nabídla asi nejzajímavější florbal, šance se urodily na obou stranách a jedinou úspěšnou střelkyní byla Řepková, využívajíce obrovské minely domácí obrany.

Ve třetí třetině se tak mělo definitivně rozhodnout, avšak hned na jejím začátku inkasovala dvojnásobný dvouminutový trest Ratajová, která ke hrubosti přidala protesty. Dlužno říci, že rozhozené Vítkovice vzápětí inkasovaly další tresty a skóre narostlo až na 4:0 pro Chodov.

Čestný úspěch zaznamenala Ratajová, když z bezprostřední blízkosti překonala Provázkovou. Domácí kouč Velecký začal hodnocení utkání sebekriticky. „Musíme začít u sebe, ve svých hlavách a dostat ze sebe lepší věci,“ uznal. Zjevně ale v sobě dusil pocit křivdy. „Někteří jedinci a tím rozhodně nemyslím hráčky, by se měli zamyslet nad svými antipatiemi, kazí to krásu sportu,“ řekl mnohoznačně.

Na druhou stranu, Chodov v průběhu utkání neinkasoval a nedělal výrazné chyby. „Utkání jsme zvládli takticky a hlavně psychicky lépe než soupeř, bude to ale ještě boj,“ usmívala se Michaela Marešová. „Byl to hrozně důležitý zápas a jsme moc rádi, že mečbol vezeme domů,“ dodala.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Mag napsal:

    Je smutné, že na tak důležitém utkání se negativně podepsali ti, kteří by měli garantovat férovou hru. Kdo včera na zápase byl, ví, co mám na mysli…Většina fanoušků odcházela z haly rozčarovaná, otrávená a více či méně naštvaná. Takto si florbal větší popularitu nezíská.

  • JII napsal:

    Kdy už Vítkovice přestanou brečet nad každým písknutím rozhodčích? Ještě ,že v chlapech bude superfinále florbal a né ,že by hrál tým co hraje florbal proti ubrečenejm baletkám. A snad se podaří i Chodovu postoupit. Protože tyhle ubrečení chachaři to je děs.

  • Jan napsal:

    Bože proč tady furt brečí, kdo byl na zápase viděl že vyloučení byla adekvátní. Auž vůbec nechápu jak klubu může prezidentovat takový uplakánek který se hned vybreči na facebooku.

    • Mag napsal:

      Mozna adekvatni, ale jednostranna. Kdyz je jeden tym vylouceny 6 krat za zapas a druhy ani jednou, prestoze je zapas oboustranne tvrdy, tak neco neni v poradku. Ale asi jste fanousek z Prahy, takze jste s vysledkem spokojen. Zajimalo by me, co byste rikal, kdyby byla situace v opacnem gardu.

      • JII napsal:

        Problém je, že Vítkovice brečej vždy a všude. Takže problém bude asi někde jinde. A všechny vyloučení byli v pořádku. I počet, nejsem fanda Chodova, ale neviděl jsem důvod víc vylučovat Chodov. Ale jak říkám , prostě Vítkovice byly, jsou a vždy budou uplakánci ve všech kategoríí. Hlavně vyjadřování se na sociálních sítích, webu klubu i v samotném onlinu. Zřejmě to v rámci klubu trénujete na tréninku, místo taktiky před zápasem ,trénujete brečení

        • Tim napsal:

          VšechnY vyloučení možná bylI v pořádku, ale tahle věta rozhodně v pořádku není…možná jsme uplakánci, ale aspoň umíme česky, což vy asi ne, jinak by všechnA vyloučení bylA v pořádku 🙂

          • JII napsal:

            Se nepose. si nikdy asi neudělal chybu. Když to člověk píše v rychlosti v práci. Navíc na počítači ,kde zlobí klávesnice. Hlavně tady v tom případě nejde o češtinu, ale o podstatu věci. Zřejmě budeš jeden z Vítkovických uplakánků, tak hledáš gramatické chyby. Stejně jako Vítkovice je hledaj všude jinde a né u sebe.

  • ali napsal:

    Hmmm, to je hodně nenávisti vůči vítkám. Skoro to vypadá jako osobní. A kdyby to bylo opravdu tak, že by „vítkovičtí uplakánci“ hledali chybu jen jinde a né u sebe, nevím jestli by byli, tam kde jsou

  • Tim napsal:

    Jo zlobí klávesnice, I je totiž hned vedle Y a taky vedle A, tak to bude nějaký překlep 🙂 a chyby nehledám, ono to celkem bije do očí 🙂

Napsat komentář

*