Denisa Ferenčíková nasměrovala Vítkovice za výhrou v šestém semifinále. Foto: Šimon Jiráček
10. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice vrátily semifinále do Ostravy, v Praze neinkasovaly

 



Florbalistky Chodova měly dnes možnost proměnit semifinálový mečbol a přes úřadující mistryně z Vítkovic postoupit do Superfinále. Před domácími fanoušky ale nedokázal Chodov Ostravankám vstřelit branku, za to od konzistentně hrajících Vítkovic třikrát inkasoval. O soupeři Herbadentu v Superfinále se tak rozhodne v neděli.

Domácí přitom měli lepší vstup do utkání, ač třeba nebyli tak často u míčku, tak dokázali více hrozit, nicméně šance Řepkové a Lackové zůstaly nevyužity. Vítkovice po vlažnějším vstupu zpřesnily hru a předváděly konzistentní výkon, který korunovala první brankou Ferenčíková, na střelu které si Provázková sice šáhla, ale nedokázala ji vyrazit.

Povzbuzené Vítkovice přidaly do prvního klaksonu ještě jednu branku, když se prosadila Ratajová. Chodov ještě v poslední minutě kontroval dvěma útoky, ze kterých gól nedal.

Oproti předcházejícím utkáním byl asi největší rozdíl v tom, že si vítkovická obrana lépe hlídala rychlé kontry Chodova, které v předchozích utkáních často končily vyloženými šancemi Pražanek.

První polovina druhé třetiny se dala rozdělit na dvě pětiminutovky, v té první byli aktivnějším týmem domácí, ale šance opět neproměnili, ve druhé zase hosté.

%


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.