Radost Chodova po postupu do Superfinále. Foto: Pavel Netolička, facebook Florbal Chodov Radost Chodova po postupu do Superfinále. Foto: Pavel Netolička, facebook Florbal Chodov
12. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov se dočkal! Superfinále vystřelila Řepková

 



Florbalistky Chodova slaví historický postup do Superfinále. Sedmé semifinále vyhrály v Ostravě stylově – 4:3 v prodloužení, když se prosadila Martina Řepková. Pražský celek slaví vítězství přesto, že ještě šest minut před koncem třetí třetiny prohrával o dvě branky.

Přitom nástup do utkání měli lepší domácí, po deseti minutách se důrazem v brankovišti prosadila Ferenčíková a Ostravanky udávaly tempo hry i nadále. „Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně, ale v průběhu utkání hráčky ukázaly skutečný charakter,“ těšilo trenérku Michaelu Marešovou.

A skutečně, Vítkovice vedly dokonce 2:0, když si Ferenčíková s Enenkelovou proměnily role, o sedm minut později překvapila po rozehře Bachmaierová a snížila. Současně, na konci druhé třetiny, Chodov poprvé dokázal Vítkovice zatlačit.

Třetí třetina začala velmi živě, šance střídala šanci a s Ostravankami to nakonec vypadalo ještě lépe, to když Ratajová poslala odražený míček prudkou ranou za Provázkovou. Posléze měly Vítkovice ještě dvě šance, které neproměnily.

A v konečném účtování je to může mrzet. Řepková totiž nejprve sama před Ranochovou selhala, ale za minutu po ní snížila Urbánková a Chodov převzal otěže utkání.

Další skrytou střelou od mantinelu vyrovnala Vojáčková a do konce periody měl Chodov ještě několik šancí. Dnešní zápas byl v duchu celé série, dávali jsme do toho všechno, ale po náročné sezoně už nám docházely fyzické a mentální síly,“ smutnil kouč Vítkovic Jiří Velecký.

V poslední minutě mohla rozhodnout Šponiarová, jenže její únik – snad až za hranicí rizika – zastavila Bachmaierová. V prodloužení Chodov pokračoval v nastoleném trendu a dočkal se branky – Řepková se orientovala nejlépe po sraženém náhozu a míček poslala za Ranochovou.

Vítkovicím tak zbyly oči pro pláč, po historickém druhém místě na Poháru mistryň a vítězství v Poháru České pojišťovny se nezúčastní vyvrcholení ligového ročníku v O2 Aréně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*