Tereza Urbánková Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
17. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

V Superfinále skončí velký příběh. Změny prospěly všem, říkají soupeři

 



V sobotu se stylově dopíše asi největší příběh současného ročníku extraligy žen. Před sezonou došlo k mohutným přesunům mezi Herbadentem a Chodovem, nyní se oba celky utkají v jednom utkání o všechno, v Superfinále. Z obou stran zní, že půjde především o kvalitní utkání dvou elitních českých celků, možná také proto, že změny oběma kádrům prospěly.

Bylo to velké překvapení, Herbadent ohlásil generační obměnu, skončila polovina jeho kádru a elitní trio Anet Jarolímová, Tereza Urbánková a Magdalena Klímová, zamřílo na Chodov, opačným směrem pak Dominika Steinbachová, Barbora Polívková nebo juniorka Lucie Primusová. „Máme v klubu takovou filosofii, že hráčka by měla hrát tam, kde se cítí dobře,“ říká trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

Rázem se tak o Chodovu začalo mluvit jako o jasném aspirantovi na titul, kterému se mohou postavit snad jen Vítkovice. Herbadent se dostal do pozice „pražské dvojky“ a získal možná trochu klidu na práci. A činil se, vždyť vyhrál základní část a v pohárovém finále podlehl Vítkovicím.

Bývalá trenérka reprezentace takovou změnu považuje občas za nutnou. „Hráčka prostě občas potřebuje změnit prostředí, kolektiv, také potřebuje novou motivaci,“ hodnotí. „Nové hráčky jsme do týmu navíc nějak netahali, přišly vesměs samy od sebe, za to jsme rádi,“ pochvaluje si. „Nechci, aby to vyznělo nějak špatně, ale myslím si, že náš kolektiv se pročistil a změna nám všem pomohla,“ usmála se.

S tím souhlasí také Tereza Urbánková. „To, že se kádry obměnily nijak zvlášť nevnímám, asi to bylo ku prospěchu všech,“ myslí si vytáhlá útočnice. „V Herbadentu dostaly šanci nové hráčky a myslím si, že se s tím popraly velice dobře,“ uznává práci svého bývalého týmu. „Osobně jsem ráda za to, že Chodov dosáhl takového úspěchu, jaký si zasloužil a těším se na poslední utkání sezony,“ vyhlásila bojovně.

Chodov se v základní části hledal, trápila jej zranění a elitní dvojici soupeřů neporazil, do Superfinále ale půjde posílen o nesmírně cenný semifinálový skalp Vítkovic, kterým tak zabránil v obhajobě titulu. „Jedná se o Superfinále – jediné utkání, které rozhodne o všem,“ říká Dominika Steinbachová, pro kterou se v létě – technicky – jednalo o návrat do mateřského klubu.

Podle ní už půjde bývalá klubová příslušnost stranou. „Pro hráčky, o kterých je řeč, to jistě bude mít trochu speciální příchuť, ale v Superfinále už je podle mého jedno, kdo za jaký tým hraje letos anebo kde hrál loni, každý udělá maximum pro to, aby na konci utkání zvedl nad hlavu pohár pro mistra extraligy,“ říká Dominika Steinbachová.

V podobném duchu mluví také Markéta Šteglová. „Utkání vnímám úplně normálně, jako souboj dvou kvalitních soupeřů,“ nenechává se rozhodit. „Vnímám utkání jako derby, které se odehraje před tisícovkami diváků, což je super,“ líbí se Urbánkové. „Bude to utkání mezi nejlepšími a vyhraje jen jeden,“ uzavřela chodovská útočnice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*