19. 5. 2012 Zahraničí (6) KOMENTÁŘŮ

Taková nabídka se neodmítá, říká Sikora. Odchází trénovat do Wileru

 



Radek Sikora se stal součástí švýcarského florbalového koncernu SV Wiler Ersigen. Bývalého reprezentanta si osminásobný mistr země vytipoval a oslovil jej s nabídkou trenérské práce. I vinou Sikorova odchodu se poněkud ztenčila česká kolonie v UHC Grünenmatt.

Radek Sikora je jedním z nejúspěšnějších českých florbalistů. Loni trochu překvapivě ukončil svou hráčskou kariéru, ačkoli výkonnost nebyla tím hlavním důvodem. Na své působení v roli hráče navázal v této sezoně jako asistent hlavního kouče A-mužstva.

Nyní se ale cesty úspěšného hráče a začínajícího trenéra a jeho prvního zahraničního zaměstnavatele rozcházejí. „Dostal jsem nabídku od bosse Wileru Marcela Siegenthalera, a taková nabídka se prostě neodmítá,“ říká majitel dvou medailí z mistrovství světa.

Wiler si jej přitom pojistil na delší dobu. „Je to smlouva na 2 roky + 2 roky opce. Momentálně jako trenér mládeže a teď konkrétně je to tým do 18 let. Ale třeba na Czech Openu budu vypomáhat i u jednadvacítky i u A-týmu. Jako trenér potřebuju jistou perspektivu a motivaci do budoucna. Co si budeme povídat, Wiler je momentálně jeden z nejlépe fungujících týmů na světě,“ vysvětluje své rozhodnutí opustit skromný Grünenmatt.

Loni kroutil Sikora svou premiérovou trenérskou sezonu. Outsider z Grünenmattu pod jeho taktovkou přitom zle potrápil Wiler a padl až v 7. utkání čtvrtfinále. Nyní to ale vypadá, že se loňský tým hodně obmění a ztenčí se české zastoupení v klubu. „Je pravdou, že se ta česká kolonie značně zmenšila. Zůstává už jen Martin Vladař a Dan Šebek. Ten můj odchod nese obzvlášť nelibě, protože pode mnou hodně hrál a hrál dobře,“ říká Sikora.

Další opora tým opouští. „Tomáš Chrápek jde do 2. ligy do týmu ULA, který trénuje Tomáš Trnavský. Už tam působí i Marek Lébl a Radek Maleček a přijde tam i Michal Rybka,“ prozrazuje bývalý ostravský florbalista.

Sikora opouští tým, který před lety vytáhl ze 3. ligy až do elity a podílel se na jeho růstu. „Asi nikdo z Grünenmattu nečekal, že bych někdy odešel, ale teď je přede mnou skutečná výzva a další krok v mé kariéře. Takový je prostě sport,“ namítá Radek Sikora.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • eno nuño napsal:

    Gratulace, je vidět, že si mistr všiml jeho dobré práce 😉
    K těm odchodům do ULA mám ale negativní názor, příprava na repre to asi není zrovna nejlepší …

  • fanda napsal:

    Klobouk dolů Siky ……zase krok vpřed ….jen tak dále

  • uhc napsal:

    Když nevíš jak to v ULU chodí tak neříkej že je tam špatná příprava..;)Maj velice kvalitní treninky a příprava je tam na stejné ne li vyšší úrovni jak v UHCG. 🙂

    • eno nuño napsal:

      silně pochybuju, když budou hrát druhou ligu, tak nebudou hrát dostatečně kvalitní zápasy, ta organizace tam může být jaká chce, ale tohle bude chybět …

  • james napsal:

    ha ale nikdo nemluví o připravě ale o lize jako takové příprava je na každém samotném co tomu kdo da myslím že druha liga tam bude uplně shit už prvni neni o moc lepši než naše. Tak že vubec nevim no jako;) nic moc;)

  • Madnes napsal:

    souhlasim, 1. liga ve SUI je uplne stejna jako tady, takze druha liga je flakarna a pohodicka, ale je to kazdeho rozhodnuti

Napsat komentář

*