Maskoti obou soupeřů Maskoti obou soupeřů
19. 4. 2015 Další soutěže (1) KOMENTÁŘŮ

Naděje Klokanů pohřBENY, Tatran ovládl i G2 ligu

 



Zlatý hattrick slaví v letošní sezoně pražský Tatran! V rozhodujícím pátem utkání finálové série se před střešovickými museli sklonit superfavorité letošní G2 ligy juniorů z Bohemians. Klíčovou postavou zápasu o všechno se stal Marek Beneš.

Jeho otec Luděk, současný trenér juniorské reprezentace a česká florbalová legenda, získal během své bohaté kariéry v extralize mužů dva tituly. 17letý Marek Beneš zvládl něco podobného za jediný víkend. Po včerejším skvělém výkonu a vítězství v mužském Superfinále potopil v dnešním vyvrcholení nejvyšší juniorské soutěže Bohemians dvěma góly a asistencí.

Narozdíl od včerejší reklamy na florbal v O2 Aréně se dnes v hale Jedenáctka na Jižním Městě hrál opatrný florbal. Jediným střelcem prvního dějství byl střešovický Miroslav Horký. Ve druhém dějstvím ale Tatran zabral, trefili se Marek Bína, Jan Zavadil a právě Beneš. Za Klokany zvládl alespoň snížit Patrik Kieler.

V 46. minutě výšil na 5:1 pro hochy v červených dresech benjamínek juniorského národního týmu Ondřej Němeček a vypadlo to na, že o vítězi je rozhodnuto. Bohemians vedení trenérskou dvojicí Michal Jedlička – Roman Kieler však zabrali. Hned za 74 sekund se trefil Aleš Hoffer a za další minutu měl ten samý hráč možnost jet trestné střílení.

Na něj nastoupil do branky Václav Zavadil a byl úspěšný. Jeho kolegu Tomáše Fibigera, který kromě nájezdu odchytal celý zápas, však vzápětí prostřelil opět Kieler a v necelých 7 minut před koncem i Kryštof Krbec. Dvougólové vedení Tatran ale vrátil znovu Beneš a tím také vstřelil poslední gól letošní juniorské sezony.

Bohemians ze závěrečného tlaku už žádný zásah nevytěžili a nepomohlo jim ani vyloučení Mikuláše Komárka v poslední minutě. Tatran po dorosteneckém a mužském titulu vybojoval zlato i v nejvyšší soutěži juniorů!

FbŠ Bohemians DDM Praha 7 – Tatran Omlux Střešovice 4:6 (0:1, 1:3, 3:2)
Branky: 34. Kieler (Hoffer), 47. Hoffer (D. Šimek), 48. Kieler (D. Šimek), 53. Krbec (Koubek) – 4. Horký (Skřivánek), 31. Bína (Beneš), 31. J. Zavadil (Skřivánek), 34. Beneš (Bína), 46. Němeček (Meliš), 55. Beneš (Bína). Rozhodčí: Filip Drápal – Jakub Pospíšil. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 214.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • frantisek napsal:

    Gratuluji juniorům Tatranu.zasloužili si to.Marek Beneš je „PAN“ hráč,talent,kterých je v juniorce hodně málo.

Napsat komentář

*