Vinohradským se vstup do baráže vydařil. Foto: Pavel Doubek Vinohradským se vstup do baráže vydařil. Foto: Pavel Doubek
19. 4. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Do baráže nakročily lépe Vinohrady

 



Vinohrady potvrdily v úvodním utkání baráže pozici favorita a na domácí půdě zvítězily nad Startem98 9:5. Série se příští týden přesune do Kunratic. Vinohradští rozhodli o své výhře především ve druhé části, kdy dvakrát skórovali a soupeři žádný gól nepovolili. Do karet jim pak nahrálo také pětiminutové vyloučení Matěje Štylera.

Do nepříliš pohledného utkání však lépe vstoupili hosté a dvakrát po sobě si dokázali zajistit těsný jednobrankový náskok. Sokolové ale vždy dokázali na jejich trefy odpovědět. A v 15. minutě šli poprvé do vedení oni, když se po chytré přihrávce Jakuba Záně prosadil Jan Králík.

Druhá třetina patřila domácím. Svěřenci Jana Pazdery hráli trpělivě, nepouštěli svého soupeře do vyloženějších příležitostí a sami dvakrát udeřili. Nejprve se prosadil Michal Dolejš a po něm ještě navýšil vedení domácích po krásné střele Dalibor Nigrin.

Vinohradským se pak podařilo v úvodu třetí periody vsítit další dva góly a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto. Hosté museli navíc pět minut hrát ve čtyřech, když byl za hru vysokou holí přísně vyloučen Matěj Štyler. Hosté oslabení přečkali pouze s jedním inkasovaným gólem a v samotném závěru se ještě nadechli k náporu.

Tři góly v řadě zdramatizovaly konec zápasu, ale Vinohradští už si výhru vzít nenechali. Naopak ještě přidali dvě pojišťující trefy a v úvodním duelu baráže o extraligu porazili pražského soka 9:5. Hattrickem se blýskl kapitán Vinohrad Jan Svoboda.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Start98 9:5 (3:2, 2:0, 4:3)
Branky:
6. Svoboda, 12. Z. Stuchlík (Svoboda), 15. Králík (Záň), 37. Dolejš (Z. Stuchlík), 39. Nigrin (M. Raiter), 42. Svoboda (Rossi), 48. Dolejš (Záň), 59. Renčín (Rossi), 60. Svoboda – 5. Volf (Kiprov), 7. Šišma (Stejskal), 52. Kiprov (Šišma), 52. Piňos (Vavro), 58. Vavro (Pražák). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 2:1, navíc Štyler (Start) 5 minut. Využití: 1:1. Diváci: 206.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*