Jan Binder chytil nájezd Alexandra Rudda. Foto: Calle Ström, innebandymagazinet.se Jan Binder chytil nájezd Alexandra Rudda. Foto: Calle Ström, innebandymagazinet.se
24. 4. 2015 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Premiéra s hořkým rekordem: Binder dostal gól za 4 sekundy

 



Musel to být šok. Gólman Jan Binder odchytal uplynulou sezonu za druholigový švýcarský Olten a po třech týdnech pauzy ho čekal souboj s mistry světa. Švédové ho nešetřili. Už po 4 sekundách lovil míček ze své sítě, křest novice v českém brankovišti zařídil ranař Robin Nilsberth.

Inkasovaný gól po 4 sekundách od úvodní buly je raritou a zároveň českým rekordem. „Aspoň jsem měl první obdržený gól rychle za sebou,“ prohodil v nadsázce Binder. Poprvé mohl obléknout reprezentační výstroj a paradoxně na něj zbyl dres, který na mistrovství světa patřil Janu Barákovi. A nestačil se divit, jak velký je. „Docela plachta…,“ usmíval se.

Ani velikost XXL ale nezabránila rekordnímu gólu. Po úvodním buly se míček dostal na hůl Robina Nilsbertha a ten vystřelil. „Bylo to z dálky a seběhlo se to tak rychle, že ani přesně nevím, jak to bylo. Musím se na to ještě podívat, ale měl jsem to mít,“ litoval český brankář.

Johannes Larsson a Jan Binder. Foto: Calle Ström, innebandymagazinet.se

Johannes Larsson a Jan Binder. Foto: Calle Ström, innebandymagazinet.se

Drsný začátek ale byl k něčemu dobrý. „První start si člověk představuje samozřejmě jinak. Tak rychle jsem gól nikdy nedostal, ani na tréninku, když se hraje 3 na 3. Na druhou stranu mě to ale zdravě naštvalo a snažil jsem se zbytek utkání odchytat lépe, než jak jsem řešil první zákrok,“ říká havířovský rodák.

Opravdu se nenudil. Statistici napočítali 40 střel na jeho bránu, i když český brankář tato čísla vyvrací. „40 střel je asi nadnesené číslo. Ale i tak jsem si zachytal dost. Hlavně nám zatápěla první lajna, která je neskutečně silná. S dalšími dvěma jsme myslím zahráli dobře,“ myslí si. A nakonec zlikvidoval i trestné střílení Alexandra Rudda.

Jan Binder chytil nájezd Alexandra Rudda. Foto: Calle Ström, innebandymagazinet.se

Jan Binder chytil nájezd Alexandra Rudda. Foto: Calle Ström, innebandymagazinet.se

Skok ze druholigového Oltenu do duelu se Švédy ale byl přece jen šokem. „Rozdíl je to samozřejmě velký, je to úplně jiný florbal. Ve všech směrech. Ale já jsem za to rád, člověk vidí florbal na té nejvyšší úrovni a ukáže mu to, na čem pracovat,“ připouští Jan Binder.

Z jeho slov je patrné, že udržet špičkovou výkonnost je v nižší lize těžké a tak muž, který před dvěma lety chytal v O2 areně Superfinále za Chodov, zřejmě bude měnit angažmá. „Je to otevřené, ale chci hrát na vyšší úrovni, než teď. Sám na sobě sleduji, že to táhne mé výkony dolů. Takže po Švédsku to budu na 100% řešit,“ připouští.

Zatím se ale musí soustředit na národní tým. Je možné, že v sobotu s Finy, nebo v neděli se Švýcary dostane další šanci.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*