29. 5. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler na Poháru mistrů bude, hráči některé náklady zaplatí sami

 



Pohár mistrů se i letos bude hrát s účastí švýcarského šampiona. Klub Wiler Ersigen potvrdil, že v říjnu do švédského Umeå přijede. Pomohou k tomu ale i samotní hráči, kteří část nákladů vezmou na sebe.

Wiler měl jako švýcarský mistr automaticky zajištěnou účast na turnaji. Následně ale svůj start na říjnovém turnaji zpochybňoval, nelíbily se mu podmínky. Tou první byl nepříliš šťastný los a druhou postoj domácí federace.

Švýcarský svaz sice podepsal dohodu o regulích turnaje, ale na rozdíl od skandinávských svazů nebo České florbalové unie nepřebírá náklady pro své reprezentanty a dává jim pouze paušální příspěvek. „Vůbec nevíme, s jakými částkami máme počítat. Výlet do Umeå pro nás zatím vůbec nepřipadá v úvahu,“ říkal před měsícem prezident Wileru Tom Balsiger.

Mezinárodní florbalová federace IFF společně s organizátory vstřícný krok udělala. „Herní plán byl pozměněn a je určitě pro nás vstřícnější,“ potvrdil šéf švýcarského klubu.

A jak je to s druhou podmínkou a s nejistými finančními náklady? „Hráči prohlásili, že jsou připraveni některé náklady vzít na svá bedra,“ řekl Balsiger serveru unihockey.ch.

Wiler-Ersigen bude startovat na Poháru mistrů poosmé a pyšní se i jedním triumfem, který získal v roce 2005 v Curychu. Je doposud jediným švýcarským týmem, kterému se podařilo titul nejlepšího světového celku dobýt.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*