Česko - Švýcarsko 9:16. Foto: Repro SSL Play Česko - Švýcarsko 9:16. Foto: Repro SSL Play
26. 4. 2015 Reprezentace - Muži (6) KOMENTÁŘŮ

TOTÁLNÍ TRAPAS: Mužská reprezentace dostala od Švýcarů 16 gólů!

 



Česká florbalová reprezentace odjíždí z turnaje Euro Floorball Tour bez jediného bodu a navíc s potupnou prohrou 9:16 od Švýcarska. Nikdy v historii český národní tým tolik gólů nedostal…

Nedělní zápas ve švédském Sandvikenu přitom nezačal úplně zle. Už ve třetí minutě nabil Jendrišák na levý mantinel Sýkorovi a ten poprvé propálil Pascala Meiera. Jenže Švýcaři ještě do konce první třetiny stačili otočit i díky českým hrubkám v rozehrávce na 2:3. Ve druhé třetině pak začala zkáza.

Tým Radima Cepka zřejmě ukolébaly tři rychlé góly v řadě za sebou a rychlý obrat na 5:3. Pak však přišla totální sprcha. Gólman Binder začal tahat ze své klece jeden gól za druhým, trefy Scalvinoniho a Laelyho dokonce dělilo pouhých 6 sekund. Zejména Scalvinoniho gól zpoza brány na 5:4, který si klečící český brankář sám srazil do sítě asi pohodě nepřidal.

Jenže svého gólmana nepodpořili ani spoluhráči, po naivní hře dozadu dávali Švýcaři gól za gólem. Na konci třetiny vedli už 5:8 a Manuel Maurer kompletoval hattrick (a nakonec dal 5 gólů).

Bindera nechali trenéři v bráně až do konce vytrpět debakl. Otevřený florbal nabízel nespočet možností ke skórování na obou stranách a Švýcaři s tím naložili o poznání lépe. Málo platná byla Tokošova paráda v oslabení, Švýcarsko jednoduše proměňovalo každou šanci a navýšilo na konečných 9:16.

Česko – Švýcarsko 9:16 (2:3, 3:4, 4:8)
Branky:
3. Sýkora (Jendrišák), 11. Šimek (To. Chroust), 21. Tomašík (Suchánek), 25. Dóža (Jendrišák), 27. Bagin (Ullman), 48. Veltšmíd (Tokoš), 51. Sýkora (Jendrišák), 52. Tokoš (Sladký), 55. Tokoš – 15., 17., 38., 49. a 54. Maurer, 28., 30., 49. a 53. Laely, 28. a 43. Scalvinoni, 5., 52. a 57. Buchli, 32. a 55. Engel, 60. Bolliger. Rozhodčí: Vilkki, Alakare (Finsko). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:2. Oslabení: 1:0. Střely na bránu: 27:38. Diváci: 203.

Sestavy:
Česko:
Binder – Sýkora, Jelínek, Suchánek, Veltšmíd, Podhráský, Ullman, Šešulka – Dóža, Jendrišák, Curney – Valeš, Tomašík, Tokoš – Šimek, Bagin, To. Chroust – Sladký, Šebek.
Švýcarsko: Meier – Bolliger, Bischofberger, Friolet, Schmocker, Berry, Graf – Scalvinoni, Engel, Maurer – Scahub, Riedi, Flühmann – Laely, Braillard, Buchli – Mendelin, Camenisch, Rüegger.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • reportér napsal:

    Cepek ven!!

  • Ronyk napsal:

    No,počkat,počkat. Loni byl vynášen za úspěch a letos už při dílčím zkoušení vyhodit? Je jasné, že složení týmu bude jiné.

  • Katrin napsal:

    Byly to zapasy k testovani sirsiho kadru repre. A tahle parta se vůbec neosvedcila, tzn. priste většinu z nich uz nebrat:

    Binder/Barak – Sýkora, Jelínek, Suchánek, Veltšmíd,
    Podhráský, Ullman, Šešulka – Dóža, Jendrišák, Curney – Valeš, Tomašík, Tokoš – Šimek, Bagin, To. Chroust – Sladký, Šebek

  • Katrin napsal:

    pardon Binder/Bauer ne Barak

  • fanda napsal:

    jsem přesvědčen o tom, že některá jména tam nemají co dělat, že „zkoušení“ nových tváří je příliš široké, že nemáme tolik kvalitních hráčů schopných mezinárodní konfrontace, že to je nekoncepční a další a další. smlouva na 4 roky pro trenéry repre, totální absence hráčů nejúspěšnějšího klubového týmu posledního období, neoprávněné a sportovně nepodložené nadšení po „posledním“ úspěchu na ms, absence lepší komunikace v celém hnutí… to jsou další z mnoha věcí, které se neřeší a mlčí se. všichni jsou unaveni ze superfinále ?

  • divák napsal:

    ve třech utkáních na mezinárodní úrovni dostat 28 gólů ? něco je špatně, pánové cepku a skružný, k čemu to zkoušení bylo dobré ?

Napsat komentář

*