Sedm měsíců před světovým šampionátem dostaly florbalistky pořádnou lekci. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
26. 4. 2015 Reprezentace žen (4) KOMENTÁŘŮ

PRŮŠVIH: Češky nestačily na Švýcarky a odváží si debakl 0:6

 



Na vystoupení české reprezentace žen na turnaji série EuroFloorball Tour ve švýcarském Willu budou chtít asi všichni brzy zapomenout. Naše florbalistky totiž domácím hráčkám podlehly 0:6 a poprvé po šesti letech se jim stalo, že ve dvou po sobě jdoucích utkáních EFT nedokázaly vstřelit branku.

Už úvod utkání byl od florbalistek hostitelské země nebývale aktivní, nevytvořily si ale žádnou šanci, a tak přišla v 6. minutě akce Jarolímové, která netrefila branku. Poté ale už otěže zápasu převzaly Švýcarky a své šance postupně neproměnily Putzi, Rüttimann a Ludwig.

Druhá jmenovaná se dočkala branky až ve 13. minutě, kdy Marti využila prostor, který se objevil po souboji Ratajové s Wiki a naservírovala míček před prázdnou branku. Povzbuzené reprezentantky země helvétského kříže nadále útočily a na 2:0 zvýšila Ulber, když využila rychlého sklepnutí Zwinggi na střed hřiště.

Aby toho nebylo málo, tak Švýcarky skórovaly ještě potřetí, to když míček, který nešťastně uskočil Čapkové, napálila za Kubíčkovou Sonja Putzi.

Ve druhé třetině se pokračovalo v nastoleném trendu hry, domácí florbalistky držely Češky pod tlakem a ty tak útočily z rychlých protiútoků. Po jednom takovém úniku Lucie Pilíkové zatáhla za pojistku v podobě faulu Sgier, ale Urbánková nařízené trestné střílení neproměnila a ani přesilová hra úspěch nepřinesla, naopak, Ulber na druhé straně netrefila odkrytou branku.

Dvakrát zahrozila také Michelle Wiki, která nakonec v závěru periody přidala čtvrtou branku – na hranici velkého brankoviště zůstala nepokrytá a po zemi propálila střídající Horňákovou.

Wiki, která před týdnem prohrála s Dietlikonem první švýcarské Superfinále, dala také pátou branku Švýcarska, tentokráte si po rychlém protiútoku položila Horňákovou a zasunula míček do sítě..

Hned poté mohly Češky korigovat výsledek, jenže ležící brankářku Schmid nepřekonaly a jeden z projektilů skončil, stejně jako pokus Vojáčkové v první třetině, na tyči švýcarské branky.

Následně dostaly Češky možnost přesilové hry, jenže v její polovině zastavila Bachmaierová pronikající Putzi a Flurina Marti nařízené trestné střílení, ranou pod břevno, bezpečně proměnila a stanovila konečné skóre utkání. To nezměnil ani poslední český závar, po kterém míček sevřela v pěst brankářka Schmid.

Švýcarsko – Česko 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Branky a asistence:
40. a 46. Wiki (na obě Rüttimann), 13. Rüttimann (Marti), 15. Ulber (Zwinggi), 19. Putzi a 49. z trestného střílení Marti.
Střely na branku: 23:14. Vyloučení: 2:0. Bez využití. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Kumerdans a Kristapsons (Lotyšsko). Diváci: 689. Nejlepší hráčky: Janine Wüthrich – Eliška Krupnová.

Sestavy
Česko: Kubíčková (34. Horňáková) – Koníčková, Bachmaierová, Ratajová, Leierová, Halfarová, Čapková – Vojáčková, Krupnová, Urbánková – Mlejnková, Jarolímová, T. Pilíková (35. Paulovičová) – Enenkelová, L. Pilíková (35. Z. Hubáčková), Sládečková. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Švýcarsko: Schmid – von Rickenbach, Marti, Wüthrich, Sgier, Altwegg, Mischler, Liechti – Ludwig, Rüttimann, Wiki – Zwinggi, Ulber, Putzi – Baumgartner, Scheidegger, Stella – Spichiger a Bärtschi. Trenéři: Sascha Brendler, Simone Berner a Thomas Wetter.

Konečná tabulka turnaje
1. Švédsko 3 3 0 0 15:4 9 bodů
2. Finsko 3 2 0 1 11:7 6 bodů
3. Švýcarsko 3 1 0 2 10:10 3 body
4. Česko 3 0 0 3 2:17 bez bodů


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • kecal napsal:

    nějak ten humbuk kolem ženskýho EFT vyšuměl… zajímalo by mě vyjádření pana trenéra k předvedeným výkonům. Nějaký zhodnocení. Před EFT spousta řečí a teď nic.

    • amater napsal:

      Není třeba žádné hodnocení,vše se stalo tak,jak to mělo být.Je to jenom sport a zatím se zázrak nestal, příště se možná příznivější výsledek dostaví.

    • Dobrý den,
      rozhovor s trenérem reprezentace žen zveřejníme ve čtvrtek.

      S pozdravem,
      Michal Dannhofer

  • kecal napsal:

    tak pan Cepek se taky vyjádřil.. takže mi to vyjádření pana Janovského chybělo.
    Děkuji pane Dannhofere 🙂

Napsat komentář

*