Jay Backmann. Foto: facebook Jay Backmann. Foto: facebook
29. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians bude trénovat Fin Backman! Český florbal se mi vždy líbil, říká

 



Florbaloví Bohemians překvapili. Na střídačku extraligového týmu žen přichází finský trenér Jahvetti „Jay“ Backman. Urostlý chlapík z Turku, který naposledy působil u ženského třetiligového týmu Loisto, se pokusí vrátit zelenobílý tým do boje o titul.

Backman bere angažmá v zelenobílém klubu jako novou výzvu. „Myslím si, že FbŠ Bohemians jsou nejlepší volbou pro mou kariéru. Je to skvělá příležitost pracovat v zahraničí a podívat se do světa. Vždy se mi líbilo české pojetí florbalu,“ sdělil serveru florbal.cz.

Český florbal na tom podle Backmana není vůbec špatně. „Několikrát jsem v Čechách byl, ale jen jako skaut a sledoval jsem zápasy. Je tady slušná konkurence, dobří hráči a skvělá atmosféra při zápasech,“ tvrdí finský trenér, který má vždy největší radost z toho, když se nějaký jeho svěřenec či svěřenkyně prosadí na mezinárodní scéně. „Je motivace i cíl, pracovat s hráči tak, abych je mohl vidět hrát v národním týmu,“ říká.

Ženský tým Bohemians tak díky příchodu finského kouče dozná změn v realizačním týmu. Končí trenér Michal Jedlička, funkci manažera ale bude nadále zastávat Zuzana Jelínková. Ta by také ráda posunula tým výsledkově směrem nahoru. „Věřím, že nám Jesse může hodně pomoci. Kromě odlišného stylu trénování a celkového pohledu na vedení družstva má hodně co nabídnout. Jeho florbalové vědomosti jsou velkým příslibem pro letošní sezonu,“ říká.“

Jay Backmann. Foto: facebook

Jay Backmann. Foto: facebook

Nový trenér žen Bohemians už také okusil atmosféru Superfinále a rozhodně si neklade malé cíle. „S hráčkami jsem o tom ještě nemluvil, ale nebylo by špatné zvednout nad hlavu pohár pro vítěze extraligy žen před zaplněnou O2 arenou,“ naznačuje Backman své plány.

K tomu ale asi bude nutné tým posílit a vedení klubu slibuje příchody. „Pokud bych týmu nevěřil, určitě by nemělo cenu vůbec se tím zabývat. Bude potřeba zřejmě tým trochu posílit a pak jistě budeme hrát o tu nejvyšší příčku,“ přidal za vedení klubu Zdeněk Pekárek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*