Radek Valeš. Foto: flickr FBC Liberec Radek Valeš. Foto: flickr FBC Liberec
30. 4. 2015 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Nejžádanější: Čtyři nabídky pro Valeše! Vyhraje srdce, nebo rozum?

 



Jedna sezona skončila a na tu další už se zase začíná zbrojit. Zřejmě nejžádanějším hráčem pro přestupní léto se stal zřejmě proti své vůli Radek Valeš. Dvacetiletý reprezentant se musel smířit se sestupem. A paradoxně kvůli tomu, že Liberec opustil extraligovou scénu, počítá nabídky k přestupu.

Valeš se stal totiž během dvou sezon v extralize hodně žádaným hráčem. Příležitost dostal i v národním týmu, i když nakonec na poslední chvíli přišel o nominaci na světový šampionát. Snad i kvůli tomu ale šla v polovině sezony u něj i v severočeském týmu herní pohoda dolů. V Liberci počítali prohru za prohrou. A nakonec po dlouhých letech přišli o nejvyšší soutěž.

I proto má Radek Valeš těžké rozhodování. „Zatím přemýšlím, co bude dál. Je pro mě velmi těžké se rozhodnout mezi srdcem a rozumem,“ přiznal v rozhovoru pro florbal.cz.

Je zřejmé, že srdce je Liberec. A ten rozum? Na výběr je hned několik možností. „Celkem mě kontaktovaly čtyři týmy. Mladá Boleslav a Chodov, tam je ten zájem asi nejintenzivnější,“ prozradil liberecký mladík. Podle zákulisních zpráv by Valeše ale rádi získaly i Vítkovice a Pardubice.

„Před reprezentační pauzou jsem byl rozhodnutý,“ tvrdí. A kdyby nedošlo na pozvánku na turnaj Euro Floorball Tour a turnaj v Sandvikenu, už by asi nic neřešil. Jenže tam zase dostal brouka do hlavy. „Byl jsem rozhodnutý. A po návratu z reprezentace zase ne. Jde o to, jestli mi stojí za to, hrát 1. ligu, když v reprezentaci bojuji o místo, jestli to mám zahodit. Takové jsou myšlenky…“

Radek Valeš stojí před jedním z nejtěžších rozhodnutí. Tentokrát ho za něj nikdo jiný neudělá, musí on sám. I když si půjde pro radu. „Pořád mi to vrtá hlavou. Ještě se zeptám jednoho člověka a i podle toho se rozhodnu, co bude dál,“ přemýšlí Radek Valeš.

Jeden z největších českých talentů současnosti to jednoduše nemá lehké. Tuší totiž, že kdyby strávil sezonu o patro níž, asi by přišel o možnost bojovat o dres reprezentace. Jenže klub pod Ještědem je pro něj pořád srdeční záležitost. „Větší váha je na straně Liberce. Proste si myslím, že jsem tu potřeba, abychom za rok byli zpátky. Zatím nejsem rozhodnutý zatím, ale asi tu budu pokračovat,“ říká.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Boleslav - platce pokut napsal:

    Věc: Udělení pořádkové pokuty

    Česká florbalová unie uděluje pořádkovou pokutu družstvu
    Technology Florbal MB
    ve výši
    5000,- Kč

    Odůvodnění

    Výše jmenované družstvo se provinilo,

    nevhodným chováním při utkání finále Poháru České pojišťovny 2014 konaného dne 20.1.2015
    – po skončení utkání družstvo navzdory pokynům ze strany pořadatele použilo při oslavě na hrací ploše šumivé nápoje;

    proti Legislativním předpisům ČFbU, konkrétně proti Rozpisu ligových soutěží ČFbU 2014 – 2015 a Reglementu soutěže AutoCont Extraliga.

    • Franta napsal:

      Čfbu odvádí dobrou práci, ostatní sporty nám mají co závidět.
      https://youtu.be/JYUDocdf6Gk?t=16s

    • Tomáš Krásný napsal:

      To mě pobavilo. Od kdy se reglement extraligy vztahuje na pohár? Navíc rozhodnutí je neurčité, jelikož tam chybí citace konkrétního ustanovení, které bylo porušeno. Je třeba se odvolat. Zase se tady snaží někdo vydělat.

      • Romas napsal:

        Tome,co nám to připomíná?

      • Boží mlýny napsal:

        Pane vážený právníku, mohu se zeptat, jak dopadl slavný soud ohledně práv na video přenosy? Pamatuji si, jak jste se oháněl neprůstřelnými argumenty a že sedřete unii z kůže, ale je od té doby podezřele ticho po pěšině… Je pravda, jak se šušká, že jste poměrně snadno neuspěli a Vítkovice za další Vaši právnickou finesku musely vyplatit desetitisíce soudních výloh?

        Měl byste se starat o sebe a ne o Boleslav, kterou jste také ve vykonstruované arbitráži Jelínek sedřel jak jste jen mohl.

  • Standa Richter napsal:

    Radku,

    nad čím ještě přemýšlíš???

    Už dávno máš být v nějakém dobrém extraligovém týmu. Je spousta hráčů, kteří svůj talent zahodili, tak se k ni nepřipojuj … byla by to škoda …

    Nezávazně bych Ti asi doporučil Vítkovice z těch týmů, co jsou uvedeny v rozhovoru, protože tam dlouhodobě velmi dobře pracují s mládeží a nemají problém mladým klukům dát zodpovědnost v důležitých zápasech, ale je to otázka i vzdálenosti … Naopak bych Ti moc nedoporučoval Boleslav … je už přereprezentovaná a už tak je tam spousta kohoutů na jednom dvorku … to nikdy nedělá dobrotu.

    Měj se a správně se rozhodni, kam do extraligy půjdeš,

    Standa

    P.S. … a ke Tvému rozhodování … to je jako kdyby například Rajtoral (taky je na rozhraní repre ve fotbale) uvažoval, zda má jít hrát 1. ligu do Zlína … prostě by vůbec neuvažoval … a pokud ano, tak maximálně pro to, že by ho chtěli někteří lidé citově vydírat, aby tam šel pomoci …

  • Flórec napsal:

    Být na jeho místě asi bych se snažil ujasnit „životní“ priority. Jestli je ochotný třeba když se zadaří dalších 5 let žít jinde než doma a potažmo tam pracovat. Florbal je prostě pořád jen zábava těžko se mu dá přizpůsobovat pak život.

    Taky si myslím, že by pro Tebe byly dobré Vítkovice, ale je to daleko, tam bych nešel. Bolka sází na hotové, starší hráče a Pardubice a play off nevím nevím. Asi bych zvolil Chodov. Máš to blízko, hodně škol, hodně práce, tým na semifinále, budeš u Cepka pro tu repre 🙂

Napsat komentář

*