Jan Zahalka Jan Zahalka
4. 5. 2015 Superliga (24) KOMENTÁŘŮ

VYHAZOV! Zahalka v Boleslavi skončil. Chceme víc, říká manažer

 



To asi nikdo nečekal. Jan Zahalka skončil v Mladé Boleslavi! Vedení středočeského klubu s trenérem, který tým přivedl do Superfinále a k vítězství v domácím poháru, ukončilo spolupráci. Kdo tým povede v nové sezoně, zatím není jasné.

Středočeši přitom zažili nejlepší sezonu historie. “Skončená sezona byla z výsledkového pohledu úspěšná, ačkoli se nám nepodařilo dosáhnout nejzásadnějšího vytyčeného cíle. Výsledky týmu ovšem v dlouhodobém měřítku reflektují zejména způsob, rozsah a intenzitu práce, kterou v rámci tréninku a celosezonní přípravy vykonáváme,“ stojí v prohlášení generálního manažera Tomáše Pacáka na klubovém webu.

Jenže přesto trenér skončil. „Naše představy o perspektivním uchopení vedení mužstva, trenérských metodách a posunu, který především mladší hráči a samozřejmě rovněž náš průběžně obměňovaný tým jako celek musí učinit, se bohužel nepotkávají s kapacitami trenéra Jana Zahalky, zejména z pohledu jeho vytížení v rámci náročného civilního zaměstnání,” řekl Pacák.

Mladoboleslavský klub sice prezentuje konec působení trenéra jako domluvu na ukončení spolupráce, v podstatě ale Zahalku postavil před hotovou věc. V podstatě se jedná o vyhazov. „Víc k tomu neřeknu, vím to dva dny a momentálně to nechci komentovat,“ sdělil Zahalka serveru florbal.cz. Z jeho slov je zřejmé rozčarování.

Klub Technology Florbal MB nyní bude hledat nového trenéra. „Budeme co nejusilovněji pracovat s cílem obsadit jej adeptem, který bude schopen a ochoten výše nastíněná očekávání naplnit,” říká Tomáš Pacák.

Nový kouč zřejmě bude moci počítat i s novými posilami. Ač to Mladá Boleslav ještě nepotvrdila, do města automobilů by měl přijít Jan Natov. Mluví se i o příchodu Petra Krzyžanka.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • jen já napsal:

    nespletli si v Boleslavi datum? dneska není 1.4 nechápu ! Takový dementi nejsou ani ve Spartě ve fotbale !

  • Zip napsal:

    Copak copak, opět se pánům Novotnýmu a spol nelíbilo, že musej makat? Oni potřebují „trenéra“, který se podřídí jim a ne oni trenérovi. Gratuluju vedení Boleslavi, jako vhodného kandídáta bych ovšem viděl Míšu Bílka sice florbalu nerozumí, ale evidentně vedení Bolesalvi taky ne. Umí jen nakupovat hráče nic víc.

  • Ronyk napsal:

    No asi to veme Novotný.

  • Katrin napsal:

    Boleslav na svoji povesti nejnesympatictejsiho tymu tvrde pracuje. Co krok to perla.
    Driv se o to starali hraci, jako napr. Novotný a jeho ruzna nesportovni extempore.

  • Mike 27 napsal:

    Co říct… kopete si vlastní hrob. Tak si to užívejte. Víc k tomu asi nemá smysl dodávat. Nezbývá než se chytit za hlavu a jen se pousmát….

  • Fanoušek napsal:

    Jako jedinou možnost vidím angažování Petra Ďarmeka to je trenér který by tomu mohl obětovat spousty času…

  • Ronyk napsal:

    Kdo by lezl do jámy lvové. Když jim nestačilo druhé místo, tak žádný trenér nemá jistotou, že přežije jednu sezonu. Kde začínají zřejmě převládat nároky sponzorů, tak jde sport do kytek.

  • skoda napsal:

    Škoda, teď to vypadá, že budou mít v boleslavi nejen kvalitní tým, ale i kvalitního trenéra. Kdo zná pana Zahalku, tak ví, že to není žádný stratég.

  • Standa napsal:

    Už při přenosu superfinále byl tuším nějaký spot se Zahálkou, kde říkal, že je těžké tyto 2 práce skloubit a … něco v tom smyslu.

    Celkově jsem nabyl dojmu, že se bude jednat o další spolupráci. Co mi z toho vyšlo:

    Zahálka: … dosud nejúspěšnější sezóna, ale pokud mi nepřidáte, tak nevím zda to budu příští rok moct dělat

    Boleslav: …my ti přidáme, ale dáš tomu daleko více času než doposud. Chceme od tebe kompletní studii s výhledem na 2 roky, postupnými cíly na dosažení vytyčených cílů klubu, metodiku atd…

    Zahálka: … moje současná práce mi bohužel nedovoluje dát florbalu a vašim požadavkům tolik času. Jediným možným řešením je dát výpověď v práci a stát se trenérem na plný úvazek. To by jste mi ale museli přidat ještě víc.

    Boleslav: … promyslíme si to.

    … zbytek si můžete přečíst viz článek nahoře.

    P.S. tento příběh je čistá fikce jakákoli podobnost s realitou je čistě náhodná

  • Paci napsal:

    … Stando, ještě, že v Rožnově k tomu máte přístup s větším nadhledem 🙂

  • Igor Chaun napsal:

    To je Honza Zahálka, on je úplně vyřízenej

  • Pavel Mikeš napsal:

    Tak ono to je naprosto logické. Proč nadále pokračovat s trenérem který má kádr kam se podíváš tam reprezentant a výsledky tomu neodpovídají.Před začákem sezóny to vypadalo že to budou všechno válcovat o parník,ale to se nenaplnilo. Samá velkohubá prohlášení (v tom byl dobrej) a už Czech Open ukázal že to hubou nepůjde. To,že se nakonec umístily na prvním mísťe po základní části byla povinost! No a semifinále s Brnem to dopadlo s velkým štěstím. Ale co,jsme v Superfinále a představitelé klubu budou moci vystavit svoje mordy v médiích.Tak a je tu den D a hodina H a na to jsme se všichni tak tešili ale vůbec jsme si nepřipustili (alespoň já a mnoho mích přátel) že se nám v ten sváteční den někdo postaví do cesty za naším vysněným titulem.Ta rána přišla jak blesk z čistého nebe a tu inicioval nějaký junior z Tatranu.V ten okamžik mi proběhlo hlavou,že jsem se byl letos podivat s vnoučkem na dvou zápasech našich juniorů a byla to báječná podívaná. Určite tam jsou kluci kteří by nehráli poslední housle. Vždiť tam máme i kluky kteří byli v národním týmu juniorů ale to asi pan Zahálka nebo vedení klubu nebralo v potaz.Kde vůbec tito kluci po juniorském věku končí ?
    P.M.

    • a alou domů napsal:

      to máš jak v Třinci (hokej), love ti výsledky dělat nebudou….

    • Standa napsal:

      Teď to prosím neberte špatně, ale zde je několik návrhů na umístění vašich junků.

      Asi nejlukrativnější:
      Litvínov – tam to bude obrovský průser, pokud to trošku neposílí
      Česká Lípa – tam to bude obrovský průser, pokud nepostoupí do extraligy
      Liberec – tam to bude obrovský průser, pokud se nevrátí do extraligy
      Rožnov – tam to nebude vůbec průser, ale pár šikovných mladých kluků by naše fanynky rády přivítaly, … a pokud by byli dobří, aji by si zahráli.

      :o)))

      Ale teď vážně:
      Boleslav už před více než rokem vsadila na agresivní politiku nákupu hráčů z jiných klubů do A-teamu. Nyní mají dream team a chtějí mít dream coache což se jim zřejmě se Zahálkou nepovedlo (podle vyhazovu).
      Mladíci půjdou zřejmě na nějakou farmu – Liberec, Lípa, Litvínov, …

      • Pavel Mikeš napsal:

        Jo a tato politika je právě cestou do pekel. Nakupuji se hvězdy na které v těch týmech hráli pilné včeličky a ty tady už nemáme.Koukal jsem na soupisky ostatních týmů a všude mají již zapojené juniory.A co víc,ti kluci si nevedli špatně. V Pardubicich jim hral dokonce kluk v dorosteneckém věku.Nemluvě o Bohemce nebo Tatranu.
        Jinak už mám jasno, příští sezónu budu chodit pravidelně na juniorku,tam ti kluci jezdí po zadku a má to náboj a spád.Ne všichni,ale jsou tam videt kluci s neuvěřitelnou energii po celý zápas a chuti hrát a vyhrát.
        Ještě je asi nikdo nezkazil penězi,ale pokud nebudou mít příležitost se dál rozvíjet kdoví ja skončí.
        P.M.

        • Tereza napsal:

          Pane Mikeš, prosím Vás, jaký dorostenec hrál mužskou soutěž za Pardubice? Děkuji za odpověď

  • Pozorovatel napsal:

    Tak mam jasno..Boleslav potrebuje trenera,ktery nebude kecat do herniho stylu radoby hvezd. Ale potrebuje trenera,ktery bude bud svoji osobnosti nebo urvalosti pusobit na rozhodci..v superfinale si vybreceli mikulu s gavlasem a stejne jim nepiskali podle predstav.museli by to totiz umet..pro pana zahalku:trener,ktery se dostane s tymem 2x ze 4 superfinalo jvych utkani zaslouzi poklonu..

  • UPS napsal:

    Tak on to veme třeba Planej. Bude stíhat ničit jak FA , tak i Technology

  • Pavel Mikeš napsal:

    Daniel Škeřík, 17 let. Ale on už hrál minulý rok a to ještě byl v dorosteneckém věku.
    P.M.

    • Vědění napsal:

      Hrál no, ale ne za mužský áčko. Každý ví, že už nejde přeskakovat o dvě kategorie.

Napsat komentář

*