Luka Časar. Foto: Štěpán Černý Luka Časar. Foto: Štěpán Černý
27. 5. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Časar zůstane až do roku 2018! Sparta chce i Bínu. A novým sponzorem je ACEMA

 



Luka Časar zůstane v české extralize! Tuto skvělou zprávu pustila do světa pražská Sparta. Slovinský střelec s klubem prodloužil smlouvu o další tři sezony. Na Podvinném mlýnu by tedy měl zůstat až do roku 2018!

Slovinské levé křídlo s číslem 90 zatím za Spartu odehrálo tři sezony. Časar se v roce 2012 podílel na návratu klubu do extraligy a následně odehrál i dvě sezony v elitě. V rudém dresu nastřílel 69 gólů, z toho 35 v nejvyšší soutěži. V uplynulé sezoně byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. „Luka je skvělý hráč a neméně skvělý člověk. Všichni v klubu jsme si přáli jeho pokračování v našem dresu,“ říká trenér Jaroslav Berka.

Prodloužení pobytu v české metropoli umožnilo slovinskému florbalistovi studium na pražské fakultě tělesné výchovy a sportu, Sparta zařídila své opoře i práci a ubytování.

Časar ale nebyl jediným hráčem, o kterého Sparta v přestupním období usilovala. „Rádi bychom získali do týmu Milana Bínu, kterého považuji za podobně kvalitního útočníka jako je Luka,“ naznačil trenér Sparty jméno další možné posily.

Naopak Milan Garčar zcela jistě nepřijde. „Neuvažovali jsme o něm a ani nejsme v kontaktu, ta spekulace byla mylná,“ tvrdí Berka. Spartu by naopak mohli posílit florbalisté, kteří se nevejdou do základního kádru Mladé Boleslavi. „Je to tak, že kluby mají i díky hlavnímu partnerovi k sobě blízko. Ale o tom, jestli by náš tým někdo posílil, se rozhodne až v průběhu léta. Rozhodně nemůžeme mluvit o konkrétních jménech,“ říká sparťanský kouč.

Tradiční klub ve středu představil také svého nového partnera, bude vystupovat pod názvem ACEMA Sparta Praha. ACEMA Credit Czech a.s. je společnost působící v oblasti finančních služeb na českém trhu již více než 15 let. „Rozhodli jsme se podporovat sport a mládež, protože o silné partnery je v této oblasti poslední dobou nouze. Florbal jsme si vybrali kvůli tomu, že ho považujeme za jeden z nejrychlejších a nejprogresivnějších světových sportů. A Spartu proto, že má obrovský potenciál, skvělé fanoušky a tradiční vůli bojovat vždy až do konce,“ říká Petr Šíma, marketingový ředitel společnosti.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*