Zuzana Šponiarová prožila debut na MS žen jen chvíli poté, co dostala občanský průkaz. Foto: Flickr IFF
23. 6. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

V patnácti hrála na MS žen, teď jde Zuzana Šponiarová do Vítkovic. Doplní tak sestru

 



Vítkovice přivedly do kádru další slovenskou reprezentantku. Řady celku z Dubiny rozšíří útočnice Zuzana Šponiarová, mladší sestra Michaely Šponiarové, která ve Vítkovicích již dva roky působí. Přes své mládí je Šponiarová zkušenou hráčkou, vždyť se v minulých letech účastnila světových šampionátů obou ženských kategorií.

Příchody ze Slovenska nejsou ve Vítkovicích ničím novým. Hráčky jako Ferenčíková, Klapitová nebo právě Michaela Šponiarová patří ke stabilním členkám kádru. „Pro Vítkovice rozhodla obrovská touha a velká chuť bojovat s týmem o nejvyšší příčku v extralize,“ řekla Zuzana Šponiarová webu Florbal.cz a prozradila, že měla ještě jednu nabídku z české nejvyšší soutěže.

Přestupu do Vítkovic se nebojí. „Je to pro mě nová výzva. Budu si muset své místo vybojovat a tvrdě o něj dřít v každém utkání a na každém tréninku, ale věřím, že mě to posune výše jak herně, tak lidsky,“ věří v další rozměr přestupu.

Není překvapením, že komunikace mezi Vítkovicemi a Zuzanou probíhala přes starší sestru Michaelu. Jak sama říká, byla takovým „prostředníkem“ mezi Ostravou a slovenskou Ilavou, odkud obě sestry pochází. „Moc mně pomohlo, že o mně přes Mišku věděli, ale na samotné rozhodnutí o angažování to nemělo žádný vliv,“ popisuje nová posila Vítkovic. „Postupně mě o všem informuje a pomáhá radami,“ usmála se.

Navzdory nízkému věku si Zuzana Šponiarová přináší množství mezinárodních zkušeností. V roce 2013 nejprve získala slovenský mistrovský titul, aby si v samotném závěru roku zahrála na mistrovství světa žen.

Tehdy teprve patnáctiletá hráčka se do nominace dostala až dodatečně. Paradoxně poté, kdy z nominace vypadla Denisa Ferenčíková, její budoucí klubová spoluhráčka. Pozorní diváci si tehdy určitě všimli, že po Ferenčíkové nepřevzala jen místo v sestavě, ale také dres s již natištěnou jmenovkou.

Loni se zúčastnila světového šampionátu juniorek a letos pomohla v Nitře ženské reprezentaci ke hladkému postupu na prosincový šampionát ve Finsku.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*