Jakub Petružálek na florbalové exhibici v Litvínově Jakub Petružálek na florbalové exhibici v Litvínově
25. 6. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Petružálek proti Huličovi. Litvínov nalákal 1000 diváků na florbal

 



Hokejoví šampioni se znovu objevili na litvínovském zimním stadionu. Rostislav Martynek, Karel Kubát nebo Jakub Petružálek naběhli na hrací plochu tentokrát v sálovkách a s florbalkami v ruce. A proti nim stál Bivoj.

Litvínov prožil fantastický konec uplynulé sportovní sezony. Celá republika sledovala triumf hokejistů Vervy, kteří získali pro město vůbec první titul v historii. Pozadu nezůstali ani florbalisté, kteří vybojovali historický postup do extraligy. Ve středu se oba týmy potkaly na zimním stadionu.

Samozřejmě vše proběhlo v exhibičním duchu, ale zahráli jsme si dost dobře. Nakonec jsme byli zpocení jak vrata od chlíva,“ usmíval se útočník Ondřej Kašpárek. „Hokejisti mají víc než výbornou fyzičku. Sice mají handicap, ale ten doženou rychlostí, silou a úporností. Někteří by se ve florbale klidně mohli chytit,“ myslí si litvínovský florbalista.

Jakub Petružálek na florbalové exhibici v Litvínově

Jakub Petružálek na florbalové exhibici v Litvínově

Bivoj nakonec porazil Vervu 12:10, i když o výsledek příliš nešlo. Přesto zejména Jakub Petružálek ukázal, že si s florbalkou dobře rozumí. Občas vyšla z jeho rukou dost nekompromisní střela. „Kdyby Kuba projevil zájem, tak by se místo v sestavě našlo,“ myslí si Ondřej Kašpárek. „I když z fleku by to měl těžký. Ale kdyby s náma potrénoval, tak asi jo,“ přidává Daniel Hulič, hlavní opora extraligového nováčka.

Sestřih toho nejzajímavějšího ze včerejší Florbalové bitvy! Jako bonus rozhovor s nejmladším, teprve pětiletým Péťou, který se utkání také účastnil.

Posted by Hokej Litvínov on 25. červen 2015

O získání posil pro novou sezonu ale opravdu nešlo. Florbalisty těší hlavně to, že v Litvínově je hokejisté uznávají. „Berou nás jako partnera. V zápasech play-off nám dávali prostor na obrazovce, který klidně mohli prodávat,“ říká Ondřej Kašpárek k velmi dobře fungující spolupráci dvou úspěšných sportovních klubů.

Verva vs. Bivoj. Foto: HC Verva Litvínov

Verva vs. Bivoj. Foto: HC Verva Litvínov

A při hokejově-florbalovém setkání došlo i na dobrou věc. Čestné buly vhodil Martínek Novák, tělesné postižený bývalý florbalista. Součástí zápasu byla sbírka na získání pro něj potřebné pomůcky, nového řečového procesoru.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*