4. 7. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Tiitu se rozhodl pro Warberg. Chybí prý už jen podpis

 



Finská média přišla v úterý se zprávou, že dvojnásobný mistr světa Tero Tiitu se rozhodl poprvé v kariéře si vyzkoušet švédskou Superligu. A i když ještě nic definitivní a k jistotě chybí podpis finského střelce, ve Warbergu už začíná být veselo.

Pokud by se přání vedení Warbergu naplnilo, stěhoval by se Tiitu po 5 sezonách v SSV Helsinky. „Máme velké naděje, že se Tero připojí k naší organizaci,“ říká sportovní ředitel Warbergu Jonas Klavberg.

Stále však mluví opatrně. „Tero je výrazná florbalová osobnost a perfektní hráč v mnoha ohledech. Našemu klubu by rozhodně pomohl nejen na hřišti, ale i mediálně. Neměli bychom být příliš pozitivní, podpis ještě není na stole a všechno se ještě může změnit. Ale pracujeme v pozitivním duchu a věříme, že se nám podaří Tera co nejdříve představit jako našeho hráče,“ dodává Klavberg v rozhovoru pro švédský deník Sportexpressen.

Třicetiletý Tero Tiitu vstoupil do světa velkého florbalu v roce 1999 v dresu Josby. Následně přestoupil do Espoo Oilers, se kterým získal 3 medaile na Poháru mistrů. A i když mu pokaždé uniklo zlato, zbraně neskládal.

V roce 2008 se stal ústřední postavou florbalové historie. Když Finové na mistrovství světa v Praze sesadili poprvé Švédy z trůnu, byl to právě on, který celku Tre Kronor zasadil rozhodující úder. Jeho gól v prodloužení na 7:6 bude navěky zapsán zlatým písmem ve finské florbalové kronice.

Tiitu byl i za dva roky v Helsinkách u obhajoby a užil si radosti také v domácím prostředí Hartwall Areny. To už jako hráč SSV Helsinky, se kterým v roce 2009 konečně vyhrál i pohár pro nejlepší klubový tým Evropy. Ale jelikož se tehdy v dánském Fredrikshavenu hrálo bez účasti švédských týmů, bylo vítězství SSV znevažováno.

Tiitu a spol. tak ukázali světu kvalitu ještě jednou, v roce 2011 v Mladé Boleslavi vyhráli Pohár mistrů a tentokrát už nikdo nemohl namítat, že by finský celek nebyl nejlepším klubovým týmem světa.

Ve hře o jeho služby je ale i další účastník Superligy, Helsingborg, který už uvítal ve svém středu Davida Rytycha a Milana Garčara. I když to nyní to vypadá, že Tiitu dá přednost Warbergu, mají se na jihu Švédska na co těšit.

Arena v Helsingborgu. Zahraje si Tiitu derby před 5000 diváky?

Klasické derby Helsingborgu právě s Warbergem, které je 12. prosince 2012, má otevřít novou arénu pro 4700 diváků. A není potřeba napovídat, že by mělo být vyprodáno, ať Tero Tiitu nastoupí za domácí, nebo za hosty.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*