5. 7. 2012 Zahraničí (4) KOMENTÁŘŮ

Sundstedt už podepsal Storvretě. Stal se nejdražším florbalistou světa

 



Na světě je podle všeho nejdražší trejd florbalové historie. Rasmus Sundstedt opouští tým Caperio Täby a stane se novou posilou Storvrety. Jeden z nejlepších hráčů světa vyměnil týmy v rámci švédské Superligy za dramatických okolností, přestupní částka byla podle několika spekulací až 500 tisíc švédských korun.

Rasmus Sundstedt byl v Caperiu pod smlouvou do roku 2014. Storvreta ale o něj velmi usilovala a majitel stockholmského klubu Maimon Abdallah se nechal slyšet, že si rychlého univerzála cení na půl milionu švédských korun.

Jednání se vlekla téměř 3 týdny a Abdallah žádal Storvretu, aby se rozhodla právě do 4. července. „Lhůta, kterou jsme si určili, je do středeční půlnoci. Dokonce jsem jim dal 4, nebo 5 dnů navíc,“ sdělil majitel Caperia. „Doufám, že řeknou NE a Rasmus s námi bude na podzim pořád hrát,“ dodal však poté.

Abdallahovi se klíčového hráče týmu pouštět nechtělo. Už ve večerních hodinách ale světlo světa spatřila informace, že Sundstedt podepsal ve Storvretě kontrakt. Tým z Uppsaly tak zřejmě přistoupil na podmínky Täby a novou akvizici si pojistil na 4 roky.

Mika Kohonen se může těšit na nového spoluhráče. „Storvreta je jedním z nejlepších celků světa a je samozřejmě výzva hrát v týmu švédských mistrů. Těším se na spolupráci s novými spoluhráči, chtěl bych vyhrát další ročník ligy a i trofej Poháru mistrů. A samozřejmě bych chtěl hrát v prosinci na mistrovství světa,“ nastínil své plány Rasmus Sundstedt.

Ve Storvretě si pochopitelně mnuli ruce. „Jsme nadšeni, že můžeme našim partnerům a příznivcům představit Rasmuse jako novou posilu. Jsme přesvědčeni o tom, že díky své pokoře a profesionalitě bude důležitou součástí našeho soukolí,“ řekl k přestupu sportovní manažer Storvrety Mats Ericsson.

Vedle Rasmuse Sundstedta „ukradla“ Storvreta konkurenčnímu Caperiu i uznávaného trenéra Magnuse Jäderlunda. Ten nahradil u kormidla Thomase Brottmanna a zejména ve florbalové Evropě se bude snažit napravit blamáž na Poháru mistrů. Loni švédský šampion skončil už v semifinále.

Co se týče financí, ať už 23letý Sundstedt přestoupil za půl milionu švédských korun, nebo za 350 tisíc, jak uváděly některé zdroje, stal se nejdražším hráčem florbalové historie. V přepočtu na české koruny je cena loni druhého nejlepšího hráče světa (právě po novém spoluhráčovi Kohonenovi) 1,467 milionu korun.

Pokud ale srovnáme cenu nejdražšího fotbalového přestupu historie Cristiana Ronalda z Manchesteru United do Realu Madrid v roce 2009, je Sundstedt trpaslíkem. Real investoval do Ronalda 2,54 miliardy korun. Za tu cenu by si mohl pořídil 1700 Sundstedtů…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*