17. 7. 2012 Zahraničí (6) KOMENTÁŘŮ

Švédská liga začne ve Švýcarsku! Storvreta nastoupí proti Warbergu

 



Švédská Superliga, považovaná za nejprestižnější florbalovou soutěž světa, začne letos ve Švýcarsku! Nevěříte? Je to fakt, zahajovací duel sezony mezi Storvretou a Warbergem se odehraje 15. září v Bernu. Švýcaři si od exkluzivního zápasu slibují pomoc při propagaci prosincového mistrovství světa. S informací přišel v úterý švédský server UNT.

Storvreta a Warberg patří mezi nejsledovanější švédské kluby, které se v létě činily i při získávání posil. Mistrovský tým z Uppsaly dokázal přetáhnout z Caperia Rasmuse Sundstedta, ze kterého zároveň udělal nejdražšího hráče světa. Warberg přitáhl do svého klubu jiný klenot: jeho barvy bude hájit finský fenomén Tero Tiitu.

Ale právě o duel těchto dvou nejžhavějších přestupových akvizic švédský divák přijde. „Může to vypadat jako velký problém pro švédský florbal,“ přemýšlí šéf Storvrety Mats Akerlund. Nakonec ale projektu dal také své ano. S jednou podmínkou.

Domácím týmem bude Warberg a tým z Uppsaly tak o duel nepřijde a ve druhé polovině sezony jej uspořádá v domácím prostředí. „Bude to zajímavé, a možná není od věci zkusit něco nového. My na tom neztratíme. Věřím, že v Bernu budeme mít víc fanoušků než Warberg, takže bychom mohli v sezoně odehrát dva domácí zápasy,“ přemýšlí jedna z hvězd Storvrety Henrik Stenberg. „Je to dobré pro marketing a rozhodně to posílí zvuk švédského ligy ve světě. Pro florbal je to dobrá věc,“ myslí si.

Chystaná akce má ještě jeden důležitý aspekt. Asi by nevznikla, nebýt iniciativy švýcarského svazu, který letos organizuje mistrovství světa. „Necítíme zatím tak silný ohlas na prosincový šampionát a tato událost nám může jen pomoct. Doufáme, že se nám podaří zvýšit zájem a získat si lidi na svou stranu,“ říká manažerka komunikace švýcarského florbalu Sarah Brunner.

Duel dvou těžkých vah se má stát hitem. „Bude určitě vyprodáno, ten zápas bude opravdu exkluzivní. Jsme rádi, že přijedou právě tyto týmy. Máme před sebou důležitou část sezony, která vyvrcholí mistrovstvím světa. Nemáme sice tak velké haly jako ve Švédsku, ale bude se hrát v největší aréně v Bernu. Wankdorfhalle je navíc trochu větší než Fyrishov a přijde přes 3000 diváků,“ říká Sarah Brunner.

Šanci tak nyní mají i čeští příznivci švédské ligy. Bern je o trochu blíž než Varberg. Hraje se v sobotu 15. září od 20.30.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*