Daniel Kalaš, posila Sparty. Foto: sparta-florbal.cz Daniel Kalaš, posila Sparty. Foto: sparta-florbal.cz
7. 8. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta přivedla Kalaše i reprezentanta ze Slovenska

 



Sparťanskému vedení už se v letní přestávce podařilo přivábit dvě posily. Z Black Angels přichází Daniel Kalaš a sparťanské řady rozšíří také talentovaný slovenský reprezentant Lukáš Ujhelyi.

Daniel Kalaš se po třech letech vrací do extraligy! Nejvyšší soutěž naposledy okusil v sezoně 2011/2012 v dresu Future, rok poté přestoupil do Black Angels a pomohl pražskému celku postoupit až do 1. ligy. Nyní Kalaš zkusí novou výzvu v podobě angažmá ve Spartě.

„Ve Spartě je opravdu dobré zázemí. Mohu porovnávat s dobou, kdy jsem hrával extraligu za Future a takové zázemí jako zde jsme neměli,“ chválí si Kalaš na sparťanských stránkách nové působiště.

Otázkou pro trenéra je, jaký post bude Kalaš zastávat. Dříve byl zvyklý hrávat v útoku, v loňské sezoně se však přesunul do obrany. „Jsem rok od druhé plastiky levého kolene, tak jsme se s trenérem dohodli, že raději na začátku sezony začnu v obraně a nakonec jsem tam vydržel až do jejího konce,“ vysvětluje svůj přesun do zadních řad.

Druhou posilou Sparty se stal slovenský talent Lukáš Ujhelyi, který do pražského celku přichází z Košic. „Sparta je kvalitní klub se skvělými podmínkami. S vedením jsme rychle našli společnou řeč a dokázali jsme se dohodnout,“ dodává sám hráč ke svému přestupu.

Lukáš Ujhelyi

Lukáš Ujhelyi

Roli prý sehrálo i to, že ve sparťanské kabině potká svého kolegu ze slovenské reprezentace Marka Košča, kterého Sparta přivedla už loni. „S Markem jsem byl v kontaktu. Poskytl mi spoustu užitečných informací, co se týká týmu, tréninků a podobně. Jsem mu za to vděčný,“ děkuje spoluhráči.

Z jeho příchodu má radost rovněž trenér Sparty Jaroslav Berka. „Lukáše vnímáme jako mladého, ale na svůj věk poměrně zkušeného florbalistu. Během jediné sezony se zúčastnil obou nejprestižnějších florbalových MS a prokázal tak, že jeho potenciál je opravdu hodně vysoko,“ připomněl Ujhelyiho účast jak na juniorském, tak i seniorském šampionátu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*