Martin Řehák (druhý zepředu) říká, že turnaj je letos o level výše. Foto: Flickr IFF
13. 8. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Jeden trenér, dva týmy. Tak funguje Martin Řehák na letošním Czech Open

 



Loňské tažení Slovenek turnajem Czech Open v ženské elitě patřilo k největším překvapením turnaje. Tým složený z hráček ze slovenské extraligy dosáhl až na třetí místo a po roce pokračoval v podobném duchu. Jedny z největších favoritek turnaje, finské vicemistryně z SB-Pro, dlouho držel na uzdě a vedl 2:0, po heroickém finském finiši nakonec remizoval 2:2. Podle Martina Řeháka je letos turnaj o úroveň výše.

Po utkání, které jeho tým ztratil v samém závěru, mluvil poměrně klidně. „Bylo to těžké utkání. SB-Pro, finské vicemistryně, potvrdily kvalitu a ukázaly se jako kvalitní soupeř,“ hodnotil Martin Řehák.

S radostí v hlase pak vzpomínal na loňské tažení. „Určitě je cílem něco podobného zopakovat, ale myslím si, že letos je turnaj v ženské elitě o level výše; vždyť přijely finské stříbrné medailistky, hodně týmů ze Švédska a dva kvalitní švýcarské celky,“ vypočítává.

Rozhodně ale nehází flintu do žita. „První utkání s těžkým soupeřem dopadlo dobře. Uvidíme, jestli se holky nezahltí a co všechno dokážeme uhrát,“ říká Martin Řehák.

Vede tým, který opět tvoří převážně hráčky ze slovenské nejvyšší soutěže, které by si mohly říct o místenku ve finálové nominaci na mistrovství světa. „Určitě, máme tady nějaké 3, 4 hráčky na hraně nominace. A právě takové, technicky vzato ze třetí, čtvrté formace, by si mohly říct o pozornost,“ uzavřel trenér, který na turnaji vede také extraligové ženy Jičína.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*