Souboj Vinohrad a Pardubic na Czech Open byl jednoznačně v režii Východočechů. Foto: Štěpán Černý Souboj Vinohrad a Pardubic na Czech Open byl jednoznačně v režii Východočechů. Foto: Štěpán Černý
21. 8. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady a Czech Open: Devítigólový Bína a porážky od extraligistů

 



Vinohradští si na Czech Open nevedli zcela špatně. Dvakrát vyzráli na prvoligové soupeře, pokud však proti nim stál soupeř z elitní ligy, narazili. A nezachránilo je ani to, že se Milan Bína stal nejlepším střelcem kategorie Pro.

První den nebyl pro Sokoly úspěšný. Svěřenci Martina Hovořáka nejprve dostali od Pardubic osmigólovou nadílku a následně padli také se švýcarskou Astrou. Druhý den ale dokázali tyto výsledky napravit a porazili prvoligovou Ostravu 4:1.

Kvůli třetímu místu ve skupině putovali do opravné části pavouka, kde se setkali se starým známým – Českou Lípou. A opět vyšli z tohoto souboje jako vítězové. V osmifinále jim však stopku vystavili otrokovičtí Panthers, tedy další soupeř z extraligy.

Sestava Vinohrad na Czech Open 2015:

Brankáři:
Karel Mrkos
Petr Weissgärber
Tomáš Fiala

Obrany:
Ondřej Stuchlík – Petr Suchý
Martin Rossi – Stanislav Zezulka
Ondřej Houra – Jan Konečný

Útoky:
Lukáš Gregor – Zbyněk Stuchlík – Milan Bína
Jan Linhart – Matěj Raiter – Jan Hanák
Jakub Záň – Jan Králík – Michal Kareš
Jiří David – Petr Hartman – Michal Kubík

Nejproduktivnější hráči:
10 (9+1) Milan Bína
4 (0+4) Zbyněk Stuchlík
3 (0+3) Lukáš Gregor
2 (2+0) Jan Hanák
2 (2+0) Jan Králík

Ofenzivu Královských Vinohrad táhl nový kapitán Milan Bína, který převzal kapitánskou pásku po Janu Svobodovi. Svoboda totiž odešel na začátku letní přípravy do střešovického Tatranu. Bína se postaral o více jak polovinu vinohradských branek.

Přehled zápasů:
Vinohrady – Pardubice 2:8
Vinohrady – Astra Sarnen 2:3
Vinohrady – 1. MVIL Ostrava 4:1
Vinohrady – Česká Lípa 5:2
Vinohrady – Otrokovice 3:5

Kouč Vinohrad Martin Hovořák tak musel mít rozporuplné pocity. Hra jeho celku nebyla bezradná, na extraligové soupeře to však prozatím nestačilo.„Turnaj byl výsledkovým zklamáním. Ani ve skupině, ani ve vyřazovací části jsme neporazili soupeře, se kterým se potkáme v extraligové sezoně. Vyřazení v osmifinále po dobře rozehraném začátku utkání mrzí obzvlášť,“ připomněl duel s Otrokovicemi.

Turnaj ovšem nehodnotil pouze negativně. „Podařilo se nám znova zapracovat na hře, kterou bychom se rádi prezentovali. Bohužel nás srážely chyby hráčů, kteří ještě nemají tolik zažitou naši organizaci hry,“ popsal blíže příčiny neúspěchu.

Šanci od Hovořáka dostalo hodně hráčů. „V turnaji příjemně překvapilo několik hráčů širšího kádru, nicméně bude potřeba, aby na tyto výkony navázali,“ dodává vzápětí. „Obecně turnaj ukázal, že nás čeká ještě hodně práce, pokud chceme v extralize uspět,“ je si vědom.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*