Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
26. 8. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Musíme myslet dlouhodobě, říká trenérka Herbadentu Markéta Šteglová

 



Herbadent se na letošním Czech Open dostal jako jediný český tým v ženské elitě do semifinále, ve kterém pak podlehl Pixbu. Trenérka Markéta Šteglová ale ví, že obměněný tým potřebuje čas a přiznává, že v Herbadentu nastalo období nového myšlení, zaměřeného spíše na dlouhodobé cíle.

Hodnocení turnaje je z úst hlavní trenérky převážně pozitivní. „Na turnaji jsme odehráli dost utkání s kvalitními soupeři, takže jsme si mohli vyzkoušet několik nových věcí,“ pochvalovala si.

Zkušená trenérka ale zůstává nohama na zemi a po semifinálové účasti připomíná, že se stále jedná o přípravu. „Podívejte se, osobně nesnáším takové to ‚nejlepší český tým‘. Musíme si uvědomit, že se stále jedná o přípravný turnaj a neřekla bych o nás, že jsme nejlepší český tým,“ hodnotí vše s chladnou hlavou.

Důležitá prý byla především úroveň odehraných utkání. „Pro mě je podstatné, že jsme odehráli kvalitní zápasy a možná, že jsme na turnaji měli nejvíce štěstí, možná to bylo o něčem jiném. Osobně takto turnaje nehodnotím,“ popisuje.

Czech Open rovněž posloužil jako kvalitní příprava na domácí Pohár mistryň v Mladé Boleslavi. „Určitě, tým je poměrně výrazně obměněný a moc toho spolu zatím nenahrál. Ještě potřebujeme čas, abychom určité věci  doladili,“ plánuje Markéta Šteglová.

Právě za Pixbo totiž nově válí Krupnová, do Chodova zamířila Tereza Pilíková, do obrany naopak přišla mladší sestra Zuzany Hubáčkové, Tereza. „Úplně nových hráček moc není, spíše jsme dali šanci našim juniorkám, které jsme samozřejmě v jejich kategorii sledovali,,“ říká hlavní trenérka. „Pokud se budou dobře projevovat a pracovat na sobě, tak je jasné, že dostanou šanci zapojit se mnohem více,“ motivuje novicky v kabině A-týmu.

Herbadent současně trochu upravil svou filosofii. „S obměnou souvisí také nastavení cílů: všeho nemůžete dosáhnout hned, takže musíme jít postupně, tým se musí sehrát a hráčky zapracovávat,“ říká Markéta Šteglová. „Současně se  snažíme  soustředit  spíše na dlouhodobější cíle, jako je stabilizovat klub a udržet jeho filozofii, která spočívá i ve výchově vlastní mládeže a její postupné zapojování“ uzavírá povídání po Czech Open 2015.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*