Jana Christianová bude nově působit v Herbadentu. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
31. 8. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

NÁVRAT ROKU: Doufám, že mi Herbadent pomůže k titulu, říká Christianová

 



Jana Christianová se vrací! Dlouholetá brankářská opora reprezentace se po roce mimo florbalové dění opět zapojí do kolotoče extraligy žen. Nebude to ovšem v barvách Bohemians. Jedna z nejvíce oceňovaných brankářek světa totiž zaklekne do brankoviště Herbadentu, kde bude minimálně rok hostovat.

Především na začátku loňské sezony, po odchodech Kristýny Horňákové a Jany Velčické, měl Herbadent na brankářském postu problémy, které vyřešil až příchodem Elišky Kuchyňkové z ELITE.

Kuchyňková se v létě stala kmenovou hráčkou Herbadentu, nyní dostala kolegyni v podobě Christianové. „Janu jsem zatím viděla na jednom tréninku. Ačkoliv má za sebou roční pauzu, tak jsem byla překvapená, jak dobře jí to v bráně šlo, i když to byl samozřejmě pouze jeden trénink,“ řekla webu Florbal.cz trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

Vedle Christianové by mladé brankářky Herbadentu měly vyrůst. „Je to zkušená brankářka, takže se těšíme na to, že našim mladým gólmankám, které, ač byly loni mladé, že do týmu dobře zapadly a měly v něm důležitou roli, pomůže získat nové zkušenosti. Mohou ji pozorovat a učit se od ní,“ pochvaluje si Šteglová.

Samotná brankářka se na nové působiště těší. „Je to pro mě hlavně nová motivace. Doufám, že mi tento tým pomůže získat český extraligový titul, který ještě nemám,“ prozradila pár minut po oznámení návratu.

O tom, že se vrátí k florbalu, se čile spekulovalo dlouhou dobu. Bylo „zaručenou“ informací, že posílí finské SB-Pro. „To ale není pravda. Můžu potvrdit, že jsem byla v Moře, ale Finsko v tom nebylo,“ uvedla.

Nakonec tak zamíří do Herbadentu, který pojí s velká rivalita s Bohemians, kde se Christianová vypracovala. „Je pravdou, že rivalita mezi Bohemians a Herbadentem je tady dlouho, ale chci říci, že pro mě jde především o novou motivaci. Rozhodně nejdu do Herbadentu proto, že bych Bohemce chtěla udělat nějaký naschvál,“ prozrazuje okolnosti návratu. „Už jsem něco odchytala, beru to spíše jako přesun do jiného pražského klubu,“ dodala.

Christianová není jedinou novou brankářskou tváří v Herbadentu. „Karolína Červová je po plastice vazu, to znamená, že je prakticky na rok mimo. Navíc nám odešly juniorské branářky, takže s námi trénuje ještě Michaela Obselková,“ dodala závěrem Markéta Šteglová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*