Florbalistky Liberce porazily Ostravu. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
1. 9. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kabeláková se vrací do Liberce. Trenérky Bartošové si vážím a neodmítla jsem, říká

 



Extraliga žen zažije další velký návrat. Poté, co vyšlo ve známost, že se k vrcholovému florbalu vrací Jana Christianová, přišla řada také na Liberec, do jehož kádru se po ročním hostování v Olomouci vrátí jeho bývalá kapitánka Simona Kabeláková. Sama říká, že v rozhodování o návratu pod Ještěd hrálo roli mnoho faktorů, včetně lidského respektu ke trenérce Lence Bartošové.

Liberci odešlo před sezonou velké množství zkušených hráček,Hana Koníčková s Michaelou Mlejnkovou zamířily do zahraničí, obránkyně Moťková v Liberci skončila a třeba Marcela Urbanová odešla do Bohemians. „Simoně jsem zavolala a zeptala se jí, jestli se nechce do Liberce vrátit, protože potřebujeme hráčky se zkušenostmi,“ popsala začátek rokování trenérka Lenka Bartošová.

Nakonec vše klaplo i přesto, že Kabeláková tým před rokem opustila a začala žít v Brně. „Po několika telefonátech a schůzce jsme se domluvily na spolupráci,“ pochvaluje si Bartošová, bývalá reprezentační obránkyně a členka zlaté éry Liberce.

Staronová posila přiznává, že osoba Bartošové byla při návratu hodně důležitá. „Lenka mě oslovila s tím, že potřebuje v týmu někoho zkušenějšího, kdo předá na hřišti zkušenosti mladým hráčkám. Protože je to člověk, kterého si vážím nejen jako člověka, ale také jako trenéra, tak jsem neodmítla,“ řekla webu Florbal.cz Simona Kabeláková.

Společně s Kabelákovou bude v Liberci působit také brankářka Ivana Starečková. „To, že Lenka dá šanci Ivči, v mém rozhodování hrálo velkou roli. Bez ní bych nešla,“ prozradila Kabeláková, která se vyjádřila také k odchodům zmiňovaných hráček. „Samozřejmě, že odchody Háni s Míšou jsou pro Liberec ztrátou, ale jsou mladé a kdy jindy se vydat za takovou zkušeností,“ podporuje své bývalé spoluhráčky.

Nepřichází ve snadné situaci, do budoucna ale hledí s optimismem. „I tak se do Liberce těším, ač se vracím pouze florbalově, protože osobní a pracovní život mám stále v Brně,“ uzavřela.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*