G2 Cup. Foto: Adéla Půlpánová G2 Cup. Foto: Adéla Půlpánová
4. 9. 2015 Další soutěže (0) KOMENTÁŘŮ

Na G2 Cup přijede i reprezentace Slovenska

 



Úvodní zářijový víkend patří v Praze již tradičně finální přípravě juniorských a dorosteneckých týmů před nadcházející sezónou. V juniorské části turnaje se letos utká sedm účastníků loňského play-off G2 ligy juniorů doplněné o stále se lepšící juniorskou reprezentaci Slovenska U19.
Loňský vítěz juniorského G2 CUPU, švédský IBK Dalen, dorazí do dorostenecké části letošního ročníku G2 CUP Challenge, a tak budou pravděpodobně právě sveřenci trenéra Koutného největšími aspiranty na zisk turnajového prvenství. Naši východní sousedé přivezou do Prahy tým včetně několika hráčů, kteří se již účastnily úspěšného MS juniorů 2015 v Helsinborgu, kde Slovensko dosáhlo na historické 5.místo a zůstalo jen těsně před boji o medaile.

Svěřenci Petra Koutného to ale nebudou mít na turnaji jednoduché. Již ve skupině jim bude stát v cestě tým z Mladé Boleslavi, která vyhrála letošní Czech Open či domácí ACEMA Sparta Praha a FTS Florbal Náchod. Trenér domácího celku Sparty Michael Blažík o samotném turnaji říká: „Je to takové juniorské mistrovství republiky. V loňském G2 CUPu jsme i přes úspěch na Czech Openu nepochodili, koncentrace kvalitních týmů je obrovská a hrací čas 3×20 je opravdu náročný. Dojít daleko v tomto turnaji je opravdu náročné!“

Ve skupině B se potká úřadující mistr G2 ligy Tatran Střešovice s FBŠ Bohemians, FBC Ostrava a Florbal Ústí nad Labem. Samotná sportovní motivace vybojovat turnajový titul je podpořena také PRIZE MONEY v hodnotě 30 000 Kč, která nemá v mládežnických kategoriích obdoby. Prestiž turnaje podpoří také pravidelné vyhlašování All-stars sestavy turnaje, nejproduktivnějšího a nejužitečnějšího hráče, nejlepšího gólmana a hráče s nejtvrdší střelou. Všichni ocenění se mohou těšit na skvělé ceny od partnerů turnaje či zajištění pitného režimu a pravidelné on-line přenosy z utkání či vedení statistického profilu turnaje.

„Již čtvrtým rokem usilujeme o přípravu takového turnaje, který snese měřítka opravdu kvalitní předsezónní přípravy. Základními stavebními kameny jsou pro nás kvalitní organizace a hrací hala, špičkové účastnické týmy a plný hrací čas dané kategorie. Hráči absolvují dostatečný počet kvalitních zápasů, které je mohou posunout opět o kus dále. Nehledě na to, že vyhrát takto obsazený turnaj je v současném modelu a atraktivitě soupeřů velmi náročný úkol a dokáží to pouze opravdu skvělí hráči,“ vysvětluje sportovní ředitel turnaje Jaroslav Berka.

Kompletní informace včetně rozpisu utkání na 4. ročníku turnaje naleznete na www.g2cup.cz.

Skupiny pro G2 CUP Junior 2015:
Skupina A: ACEMA Sparta Praha, Technology Florbal MB, FTS Florbal Náchod a Slovensko U19
Skupina B: Florbal Ústí nad Labem, Tatran Omlux Střešovice, FBŠ Bohemians, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*