Ženy Olomouce skončily na Women Ostrava Cupu ve čtvrtfinále. Foto: FBS Olomouc
8. 9. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jsme schopni být v play off, říká nový trenér Olomouce Ondřej Otáhal

 



Florbalistky Olomouce znají jméno nového trenéra. Stal se jím Ondřej Otáhal, který dosud působil u mládeže Přerova a má zkušenosti také z krajských výběrů. Extraligového nováčka nečeká snadná práce, hned na úvod se bude muset vypořádat s odchody Adély Pantělejevové a Simony Kabelákové. Nicméně po svém debutu na turnaji Women Ostrava Cup věří, že tým má na účast v play off.

Po odchodu Pavla Hausnera, muže, který Olomouc dostal za 3 roky 2x do boje o titul, hledalo olomoucké FBS nového kouče a vypsalo výběrové řízení. „Proběhla schůzka s oddílovým vedením, na které jsem nastínil svou vizi, která se netýká pouze klubu, ale obecně ženského florbalu v Olomouckém kraji,“ popsal Ondřej Otáhal. „Vedení klubu se má vize líbila, někoho takového hledali, takže jsme si padli do noty,“ pochvaluje si.

Florbalová extraliga je zatím pro Otáhala nepopsaným listem. „Přiznám se, že jsem zatím extraligu žen příliš nesledoval, ač jsem působil v ženském florbale,“ přiznává. „Ještě mě čekají nějaké videorozbory soupeřů, první zkušenosti jsem sbíral na Women Ostrava Cupu a nevidím to beznadějně. Myslím si, že jsme schopni dostat se do play off,“ věří svým novým svěřenkyním.

Trenér, který dosud působil u mládeže Přerova a má zkušenosti také z mládežnických výběrů, prozradil detaily svého kontraktu. „Smlouvu mám na jeden rok s opcí na další dva. Pokud tedy vše bude v pořádku, tak se bude automaticky prodlužovat,“ říká.

Tým navíc přebírá později, než se při předsezónní změně kouče běžně stává. „Nemyslím si, že by to musel být nutně handicap. Nepřišel jsem nic měnit od podlahy, změny budou postupné,“ nebojí se.

Pro nadcházející sezonu ale zůstává při zemi a nestaví si vzdušné zámky. „Nějaké dané cíle nemám, jediným opravdovým cílem je letos zachránit extraligu, protože tým se obměňuje a omlazuje. Potřebujeme do něj zabudovat mladé, talentované hráčky,“ popisuje své úkoly.

Takže nepočítáme, že bychom se letos nějak zvedli, spíše jsme volili cestu dlouhodobého budování týmu,“ sází na příští roky.

Sám ale ví, že potřebuje také zkušené hráčky. „Jenom na mladých stavět nechceme. Pořád máme Pavlíkovou, Zamazalovou, Sklenářovou nebo Liškovou, takže osa tady je a je třeba ji kvalitně doplnit,“ říká.

Alice Pavlíková je současně Otáhalovou asistentkou, přesně jak si přál. „Má vize byla taková, protože si myslím, že spolupráce mezi juniorským a ženským týmem je to nejdůležitější. Tyto dva celky musí být provázané a musí následovat stejnou koncepci,“ nastiňuje, proč zvolil ostřílenou florbalistku.

U týmu debutoval na Women Ostrava Cupu, kde skončily Hanačky ve čtvrtfinále na holích „juniorek“ Židenic, které posílila třeba Simona Kabeláková. „V pátek tým vedla Alice Pavlíková a já jsem pozoroval hru soupeřů a to, jakým způsobem tým funguje. V sobotu jsme provedli drobné změny u rozehrávky, vyhráli jsme skupinu a v neděli se nám ve čtvrtfinále nepovedlo přejít přes soupeře, který postavil obranný val, také díky bývalým hráčkám Olomouce,“ hodnotil účast na již tradičním ostravském turnaji.

A především si odnesl jeden cenný postřeh „Nedělám z toho tragédii. Naopak, mám velkou radost: holky ukázaly, že jsou schopny a ochotny bojovat,“ pozitivně zakončil Ondřej Otáhal.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*