Karel Kotoun (nejblíže vlevo) se už účastnil i týmového focení. Foto: Facebook SK Bivoj Litvínov. Karel Kotoun (nejblíže vlevo) se už účastnil i týmového focení. Foto: Facebook SK Bivoj Litvínov.
13. 9. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Litvínov v Německu nezazářil, v kádru ale přivítal Kotouna

 



Jediný nováček nadcházející sezony mužské extraligy z Litvínova ladil formu v Německu. I když nakonec Bivojové obsadili na tamním turnaji až 4. místo a prohráli s prvoligovou Českou Lípou, jejich fanoušci mohou mít radost. Z pražského Startu totiž přichází zajímavá posila – gólman Karel Kotoun.

Severočeši sice na úvod turnaje remizovali se Švýcarským Mittellandem, další den ale podlehli o 5 gólů domácímu UHC Weissenfels i loňskému soupeři z 1. ligy, České Lípě. Závěrečné vítězství nad německým Wernigerode posunulo tým kolem Daniela Huliče ve vyrovnané tabulce pouze na 4. místo z 5 účastníků.

Zápasy Litvínova na Sparkassen Cupu 2015
SK Bivoj Litvínov – Unihockey Mittelland 7:7, doplňkové nájezdy 0:1
SK Bivoj Litvínov – UHC Weissenfels 6:11, doplňkové nájezdy 1:0
SK Bivoj Litvínov – FBC Česká Lípa 4:9, doplňkové nájezdy 1:0
SK Bivoj Litvínov – Red Devils Wernigerode 10:2, doplňkové nájezdy 1:0

Německá mise ukázala, že Litvínovu, jehož kádr po postupu překvapivě nečekaly žádné dramatické změny, se bude hodit každá posila. Tou zatím poslední je Karel Kotoun.

Odchovanec Českých Budějovic byl v minulé sezoně hrdinou finálového soupeře Severočechů, pražského Startu. Zejména v play-off předváděl parádní výkony, do finálové série ale kvůli svému velkému pracovnímu vytížení a účasti na služební cestě nezasáhl. Jeho přestup do extraligy je tím pádem tak trochu překvapením.

Kotoun s litvínovským znakem na hrudi. Foto: Facebook SK Bivoj Litvínov.

Kotoun s litvínovským znakem na hrudi. Foto: SK Bivoj Litvínov.

„Je pravda, že pracovní a školní záležitosti mi zabírají poměrně hodně času,“ přiznává mladý gólman. „S nadcházejícím ukončením škol se ovšem otevírá více času a tak byla extraliga jasná volba. Litvínov mě oslovil a předložil nabídku, která vyhovuje oběma stranám, takže nebylo co řešit,“ říká.

Jeho odchod by mohl být pro Start citelnou ztrátou. Kotounův dosavadní partner z brankářské dvojice Ondřej Lupoměch je totiž kmenovým hráčem Sparty, do níž by se měl pro tuto sezonu vrátit. V Kunraticích ale nedělali svému hráči s odchodem problémy. „Se Startem jsme byli od konce sezony dohodnutí, ze pokud přijde určitá nabídka, ihned si dáme vědět. Jakmile tedy přišla od Litvínova, sedli jsme si a probrali určité alternativy. Jednalo se o rozumnou diskuzi s tím, že jde o střednědobé řešení,“ vysvětluje.

Na zmíněném turnaji ve Weissenfelsu bývalý hráč Sparty chyběl. Za nový klub už si ale zachytal. „Byl jsem přítomen na turnaji v Pardubicích, kde tým působil dobrým dojmem. Chceme se prezentovat agresivní hrou,“ deklaruje čerstvá posila týmu, jemuž byl v minulém ročníku 1. ligy často vyčítán až příliš tvrdý styl florbalu.

I kvůli svému již zmíněnému profesnímu vytížení se Kotoun bude v zápasech zřejmě střídat s dosavadním strážcem litvínovské branky Martinem Hruškou a mladou posilou z Tatranu Václavem Zavadilem. Odhodlání mu ale na startu extraligové sezony rozhodně nechybí. „Budu se soustředit na to, abych Litvínovu pomohl k co nejlepším výsledkům. Udělám pro to vše,“ slibuje Karel Kotoun.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*