Liberec a Zdeněk Skružný. Foto: facebook Liberec a Zdeněk Skružný. Foto: facebook
22. 9. 2015 1. liga (2) KOMENTÁŘŮ

Liberec začal cestu návratu. Jsme na 20% toho, co měl Start, míní Skružný

 



Pokud získal florbalový Liberec nějakou výraznou posilu, pak je to osoba Zdeňka Skružného. Dlouholetý trenér reprezentace se vrátil pod Ještěd za rodinou, a tak bylo jen otázkou času, kdy začne s tradičním klubem spolupracovat.

Skružný má za sebou měsíc práce. Poprvé se představil jako konzultant týmu na mezinárodním turnaji Czech Open a v kategorii PRO pomohl k postupu do čtvrtfinále. Stopku vystavili Severočechům mladíci z RIG Umea.

To se ještě FBC mohlo opřít o Radka Valeše. Nejproduktivnější hráč týmu se ale v průběhu zářijových akademických her zranil a tak přišel i o ostrý start ligových soutěží. „Čeká ho ještě šest týdnů klidu, přišel i o reprezentační tréninky,“ kroutil hlavou zklamaně Skružný.

Na hřišti kunratického Startu to tak Liberec neměl vůbec jednoduché. Soupeřem byl sebevědomý celek, který v posledních dvou sezonách vždy došel hodně daleko a který nemá strach z velkých jmen.

V utkání se to potvrdilo. Start, ve kterém Skružný loni ještě pomáhal, zvrátil třígólovou ztrátu a nakonec vyhrál 7:5.

„Je znát, že se v Liberci hrálo dlouhá léta na chvostu. Kluci to neumí dotáhnout. Projevily se i šachy s trenéry, které tam v poslední době proběhly,“ myslí si Skružný.

Čeká ho tak spousta práce. „Když to srovnám, Liberec je teď na 20 procentech toho, kam se nám podařilo dostat Start98,“ myslí si zkušený trenér.

V úterý se Liberci podařila jedna záležitost, která může leccos změnit. Pohárové vítězství nad třetiligovými Panthers sice bylo přetěžké, výhru 6:5 ale trefil Matěj Klucho v čase 59:59. A to může dodat trochu sebevědomí.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*