Koláž Karin Vavrečkové ukazuje průřez její kariérou. Autor: Martina Machová - grafička FBC Ostrava
29. 9. 2015 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Vavrečková se vrací do FBC, zatím jako trenérka. Do šampionátu juniorek hrát nebudu, prozradila

 



Karin Vavrečková a FBC Ostrava. Spojení, které od neděle opět platí. Obránkyně s reprezentačními zkušenostmi, trojnásobná účastnice mistrovství světa juniorek a současná trenérka juniorské reprezentace se po angažmá v Chodově, Bohemians a Jičíně vrací do Ostravy. Zatím jako trenérka ženské složky, která nemá pevně určenou kategorii. Návrat na hřiště do juniorského šampionátu vylučuje.

Odchovankyně havířovského Torpeda bere své angažmá jako návrat domů. „Budu se snažit pomoci zvednout mládež FBC a celkově jeho chod. Navíc budu opět blízko své rodině, z čehož mám největší radost,“ popisuje. „Taky je jasné, že mám strach, ale bojím se asi hezky,“ říká Karin Vavrečková.

S návratem si příliš hlavu nelámala. „Dostala jsem nabídku, která se neodmítá,“ usmívá se. Moc se těším. Těším se na to, že budu dělat něco, co mě baví. A to je k nezaplacení,“ říká hráčka, která v FBC pamatuje takové hráčky jako Polzerovou, Metzovou nebo Štrbákovou se Závodnou.

V FBC bude působit jako trenérka ženské složky. „Budu pendlovat u všech kategorií, včetně extraligových žen, jako takový pomocník všech,“ prozrazuje.

Logicky se nabízí otázka, jestli pomůže Ostravě také jako hráčka. „Aktuálně na to nemyslím, reprezentace juniorek a šampionát v roce 2016 je mou jednoznačnou prioritou,“ s úsměvem, ale razantně odmítá, že by se v nejbližší době objevila na hřišti.

Což potvrzuje také manažer ženské složky FBC, Aleš Poukar. „Respektujeme, že se Karin chce soustředit na reprezentaci. V budoucnu bychom ji rádi měli na soupisce, stát se může všechno a když už tady bude, tak by to byla škoda. Nicméně, je hráčkou Bohemians a museli bychom to vyřešit s panem Musilem,“ řekl webu Florbal.cz.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Emil napsal:

    Zajímavé je, že působí jako trenérka juniorské reprezentace a bude působit zrovna u fbc. Kolik dalších jmen bude figurovat v nominacích na repre akce z fbc? Vím, že hodně holek se už v repre představilo, ale většinou nic moc.. Sám to vidím na dobrou tlacenku.. Myslím že repre trenéři by neměli působit u takových týmu 🙂

  • Prosím napsal:

    Velmi zajímavý příspěvek Emila, zejména slovní spojení : “ Bude zrovna působit u FBC“. Co myslí autor tím, že repre trenéři by neměli působit „u takových týmů“. FBC je nakaženo nějakou infekční nemocí, nebo proč tato averze? Vedení klubu se snaží vytvořit, co nejlepší podmínky, avšak jakýkoliv krok je ohodnocen veřejností negativními názory. Prosím autora předchozího příspěvku o reakci.

  • Emil napsal:

    Proti Karin ani fbc nic nemám jen si myslím, že by repre trenéři neměli působit u týmů, které reprezentaci zásobují hráčkami 🙂 může pak docházet k myšlenkám jestli některé hráčky do reprezentace patří a nejsou tam jen na popud vedení fbc 🙂 jinak proti fbc a podobným týmům nic nemám, naopak mi prijde jako správný krok zapojovat juniorky do žen podobně jako to dělá fbc 🙂

    • Petr napsal:

      Dokud nebude florbal plně profesionální a bude možno trenéry všech reprezentačních týmů včetně asistentů platit za plný úvazek u reprezentace, tak situace bude přetrvávat. Nemyslím si ale, že by současný stav, kdy reprezentační trenéři včetně asistentů mají i svá klubová angažmá a povinnosti, byl na škodu. Rozhodně by se na nějakou protekci a nadržování přišlo, protože by to na hřišti bylo vidět. Reprezentace je pro trenéry prestižní záležitost a toto by si ve vlastním zájmu nedovolili. Nominace jsou v jejich plné kompetenci a vždy budou vyvolávat polemiky.

  • moc dobrý napsal:

    s protekcí do fbc ostrava ses emile netrefil správně… ale máš ještě 30 pokusů…

Napsat komentář

*