Herbadent porazil Vítkovice 3:2 a dal extralize novou zápletku. Foto: Flickr IFF
4. 10. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent si poradil s Norkami a končí pátý. Ale Sveiva kousala

 



Herbadent zvládl své druhé vystoupení na Poháru mistryň a z Mladé Boleslavi si odveze páté místo. Porazil totiž 6:3 norskou Sveivu, která ale ukázala potenciál. Vždyť minimálně v první a poslední třetině byla českému týmu vyrovnaným soupeřem. Dvě branky vstřelila Dominika Kubišová.

Začátek utkání nebyl ze strany Herbadentu dobrý a soupeř šel do vedení zásluhou parádní rány Vestin. „Dala jsem dva góly, takže se mi hrálo určitě dobře. Ze začátku nám to moc nešlo, při rozehrávce nám to skákalo a tak, ale pak jsme daly první gól, dostaly jsme se do toho a už jsme měly zápas ve svých rukou,“ hodnotila utkání Dominika Kubišová.

Výkon svého týmu si pochvalovala také kapitánka Sveivy. „Byly jsme mnohem lepší než v pátek, ale neproměňovaly jsme šance a Herbadent ano. Pokud se dostal do šancí, trestal nás,“ řekla Kristine Langaker.

O své výhře rozhodl Herbadent ve druhé části, kterou vyhrál dílčím skóre 2:0 a Sveiva v ní značně polevila. „Jsme zklamané, že jsme nevyhrály. Bohužel nám nevyšla druhá třetina, tam jsme ztratily utkání a ani výbornou třetí třetinou jsme to nedohnaly,“ smutnila Langaker. A skutečně, Herbadent do druhé části vstoupil jako vyměněný a rázem utkání dominoval.

Zároveň pražskému celku dobře fungovala souhra mezi jednotlivými formacemi. „S Luckou Pilíkovou hrajeme už od Czech Openu a hrály jsme spolu i v juniorkách, takže jsme na sebe zvyklé a určitě nám to spolu klape,“ pochvalovala si Kubišová.

Nicméně, nastavené tempo Herbadent neudržel a v poslední části se už opět hrála vyrovnaná partie. Na dvě branky Bilinske dokázaly odpovědět Košturiaková s Čapkovou a Herbadent tak zvítězil 6:3.

Nějaký rozdíl mezi soupeři určitě byl, ale změna byla hlavně v nás. Do dnešního zápasu jsme zapnuly úplně jinak. Proti Švýcarkám jsme byly dost rozklepané, nic nám tam nepadalo a jim naopak jo. Dneska se to naštěstí otočilo,“ oddechla si Kubišová.

Částečná spokojenost nakonec vládla také v táboře poražených. „Je to obrovská výzva sem přijet. Tempo tady je mnohem vyšší než v Norsku, takže bylo zábavné tady hrát. Musíme se naučit být rychlejší s balónkem,“ usmála se Kristine Langaker.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*