Florbalistky Mory, včetně Terezy Urbánkové, si z Boleslavi odváží zlato. Foto: Flickr IFF
4. 10. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Jedna třetina nestačí. Mora zvládla obrat a přejela Classic 13:6

 



Tereza Urbánková si z Poháru mistryň v Mladé Boleslavi odveze zlatou medaili. Její Mora sice nezachytila úvod utkání, jenže od druhé třetiny už to byl onen pověstný švédský stroj, který bez milosti semlel finské soupeřky. Ukazatel skóre se nakonec zastavil na cifrách 13 a 6.

Byl to zvláštní začátek. Classic, který do finále šel v pozici outsidera, rázem vedl 2:0, když využila hrubou chybu v rozehře Eliisa Alanko a následně Kauppila hraničně nastavila hůl. Podobná situace nastala už v utkání s Chodovem a také ve finále to byl nakonec Classic, kdo v následujících dvou třetinách tahal za kratší konec provazu.

Kapitánka Rantala sice ještě zvýšila na 3:0, jenže to bylo na dlouho od Finek vše. Na hřišti se pořádně přiostřilo a favoritky z Mory dokázaly pěti brankami otočit na 5:3, a to ještě Wijk s Tschöp neuspěly při trestném střílení.

To, že se švédským favoritkám nepovede první perioda, je obecně poměrně častý jev. „Nedaří se nám to. Potřebujeme se dostat do tempa, potřebuje v nás proudit adrenalin, abychom na hřišti dělaly právě ty věci, ve kterých jsme nejlepší. Jak se nám to podaří, tak to jde,“ hodnotila v mix zóně útočnice Malin Andréason, ofenzivní hvězda boleslavského podniku.

Třetí část začala nadějně: Suomela snížila na rozdíl jediné branky, byť při tom Classic na chvíli přišel o Nieminen, které se ošklivě podvrtlo koleno.

Nicméně, na začátku poslední desetiminutovky přišlo krátké období, kdy Mora utekla do rozhodujícího vedení 10:4. Classic poté zariskoval a na více než pět minut začal praktikovat power play. Dostal při ní tři branky, skóroval dvakrát, a tak znělo konečné skóre 13:6 ve prospěch Mory. „Jsem šťastná, že jsme ve druhé a třetí třetině kontrovaly hru a dělaly to, v čem jsme nejlepší,“ oddechla si Malin Andréason.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*