Lucie Veselá přispěla k výhře nad Libercem dvěma góly. Foto: FbŠ Bohemians
11. 10. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians zabrali s Libercem, tři utkání skončila výhrou 9:1

 



Extraliga žen má za sebou čtvrté hrací kolo. Nejzajímavější bylo utkání Bohemians s Libercem, ve kterém domácí hráčky zvítězily 10:6. Druhou vysokou výhru si z Prahy odvezla také Ostrava, která přemohla Vinohrady. Svou roli potvrdily dva nejlepší týmy, Herbadent s Vítkovicemi tak zůstávají stoprocentní.

Program nejvyšší soutěže začal šlágrem kola, ve kterém se představily celky Bohemians a Liberce. Domácí hráčky se dlouho praly s obranou Liberce, nakonec ale zvítězily 10:6, o což se čtyřmi body zasloužila Iveta Hyršlová. „Dnes jsme si vyzkoušeli hru proti maximálně zataženému soupeři a vypořádali jsme se s tím poměrně slušně,“ uvedla trenérka Bohemians Zuzana Jelínková.

Iveta Hyršlová tak mohla slavit tři body, zato Ivana Hyršlová musela s Královskými Vinohrady spolknout pořádně hořkou pilulku. Byla totiž jedinou střelkyní svého týmu, a tak si Ostrava, která skórovala hned devětkrát, odvezla všechny body. Za poslední tři utkání tak Vinohrady vstřelily pouze dvě branky. „Do 25. minuty to bylo vyrovnané utkání, poté opět rozhodla produktivita. Bez větší střelecké produktivity nemůžeme na body pomýšlet,“ smutnil domácí kouč Vilém Svoboda.

Ve své cestě za obrozením zdárně pokračuje také ELITE. To vyhrálo v Olomouci 9:1 a připsalo si třetí výhru v sezoně. Vytěžilo z kvalitní první třetiny, v níž rychle vedlo 2:0. A když se povedlo snížit Zamazalové, tak dalšími dvěma góly bleskově odpověděla Zittová. „Dnes jsme nechtěli připustit překvapení. Hráčky od počátku plnily pokyny a odehrály velice dobrý zápas,“ liboval si Stanislav Richter. To jeho protějšek Ondřej Otáhal komentoval utkání lakonicky. „Soupeř dnes hrál přesně takovým způsobem, jakým jsme se chtěli prezentovat my,“ uvedl.

Trio největších favoritů soutěže, tedy Chodov, Herbadent a Vítkovice, bez problémů potvrdilo svou roli a připsalo si všech devět bodů. Vítkovice porazily v moravském derby Židenice, které se od začátku prezentovaly zakřiknutě a odvezly si porážku 1:5. „ První třetinu jsme byli bohužel zbytečně nervózní. Míčky nám odskakovaly od hokejek a moc se nám nedařilo. Druhá a třetí třetina byla o něco lepší,“ zhodnotil utkání kouč Židenic Martin Hájek.

Chodov dal v utkání s Tatranem větší prostor mladším hráčkám, avšak bez problémů si dokráčel k vítězství 9:1, pod které se dvěma brankami podepsala Adéla Jůzová. Celek z Prahy 11 tak zvládl úvodní extraligové utkání po Poháru mistryň, které bývá pro účastníka světové klubové soutěže psychicky náročné. „Jsem ráda, že jsme mohli nasadit mnoho hráček mladších ročníků. Mám z jejich výkonů radost a doufám, že na sobě budou dál makat, aby mohly naskakovat stále častěji,“ přála si trenérka Chodova Michaela Marešová.

Pro pohodlnou výhru 10:1 si v Jičíně došel Herbadent. Přijel sice bez několika hráček základní sestavy, svou roli ale potvrdil a odvezl si tři body. „Přijely jsme sice v malém počtu, ale jsem ráda, že holky hrály zodpovědně,“ uvedla trenérka Herbadentu Karolína Šatalíková.

Přehled výsledků 4. kola extraligy žen

1. SC Vítkovice Oxdog – Sokol Brno Židenice Florbal.com 5:1
FbŠ „pipni.cz“ Bohemians – Crazy girls FBC Liberec 10:6
TEMPISH FBS Olomouc – ELITE Praha 1:9
FBK Jičín – Herbadent Praha 11 SJM 1:10
TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC ČPP BONUSIA Ostrava 1:9
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Tatran Omlux Střešovice 9:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*