Sparťané se radují! Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha Sparťané se radují! Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha
18. 10. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta si vyšlápla na Vítkovice, v čele je suverénní Boleslav

 



Sparta si v 5. kole Tipsport Superligy připsala skalp Vítkovic, když je na domácí půdě zdolala 5:3. Vítkovičtí se tak v tabulce nacházejí až na sedmém místě. Do čela se vrátila Mladá Boleslav, která deklasovala Ostravu 12:4 a superlize vévodí s plným počtem bodů. Jen o bod zpět je však překvapivě Brno.

Sparťané měli lepší vstup do zápasu a už po 33 vteřinách je poslal do vedení Ondřej Svatoš. Od této chvíle to byli neustále hosté, kteří museli dohánět ztrátu. Ve druhé části se strhla menší přestřelka, a jelikož si oba dva týmy připsaly po třech zásazích, šla do třetího dějství s jednogólovým náskokem Sparta. V 52. minutě definitivně přisoudil tři body Pražanům Vrána.

Na Jižním Městě to dlouho vypadalo na pořádný debakl. Už na začátku 29. minuty zvyšoval Patrik Dóža na 8:3. Ovšem hosté pak dokázali výši porážky zmírnit a nakonec i díky dvěma brankám kanonýra Bíny prohráli na Chodově se ctí 7:10.

První příčku si po přesvědčivém výkonu uzmula zpět Mladá Boleslav. Do sítě ostravského FBC nasázela 12 branek, přičemž na šesti z nich měl podílel výborně hrající útočník Středočechů Jiří Curney. Svěřenci Jana Pazdery mají suverénně nejlepší útok v lize.

Slušnou ofenzivu předvedly také Střešovice. Obhájce trofeje doma zdolal otrokovické Panthers vysoko 10:2 a spravil si chuť po pondělní televizní porážce od Brna. Střešovičtí si postupně budovali svůj náskok a v poslední periodě zasadili svému soupeři pět úderů. Stejný počet asistencí nasbíral za celý zápas Marek Beneš. Martinu Kubovičovi nahrál na všechny jeho čtyři trefy.

Ubojované vítězství si na severu Čech připsali Bohemians. V Mostě, kde našel dočasný azyl pro své domácí zápasy Litvínov, „klokani“ vyhráli 6:3. V tabulce se tak posunuli na šestou příčku, naopak Litvínov zůstává poslední.

Už v sobotu zdolalo Brno i přes nepovedenou úvodní třetinu Pardubice 12:5 a v tabulce ztrácí jen bod na vedoucí Boleslav.

Výsledky 5. kola Tipsport superligy:

SPARTA – VÍTKOVICE 5:3
CHODOV – VINOHRADY 10:7
OSTRAVA – MLADÁ BOLESLAV 4:12
TATRAN – OTROKOVICE 10:2
LITVÍNOV – BOHEMIANS 3:6
PARDUBICE – BRNO 5:12


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*