Eliška Vrátná přispěla k výhře Chodova šesti body. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
19. 10. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov zničil Liberec, Bohemians zabrali v Brně a Ostrava přehrála Olomouc

 



Kdo nestřílí branky, ten nehraje nejvyšší soutěž žen. V šesti utkáních padlo 82 branek, z toho hned dvacet viděli diváci v souboji Liberce s Chodovem. Ti, kteří fandili domácím, ale domů spokojení neodcházeli: Chodov totiž vyhrál vysoko 18:2. V důležitém souboji s Brnem zabrali také Bohemians a další cennou výhru si připsala Ostrava.

Přitom v Liberci to dlouho vypadalo na vyrovnanou bitvu. Nicméně když v polovině základní hrací doby dostala Chodov do vedení 3:2 Vrátná, asi nikdo nečekal to, co nakonec následovalo. Chodov jen do konce druhé třetiny stačil přidat sedm branek, ve třetí části dalších osm a nakonec zvítězil 18:2. „Dnešní výkon ve druhé a třetí třetině na pochvalu určitě není. Sesypalo se nám vše, co mohlo,“ komentovala utkání trenérka Liberce Lenka Bartošová.

Také Židenice se v domácím utkání s Bohemians dlouho držely, po polovině hrací doby dokonce dokázaly dohnat dvoubrankové manko, jenže nakonec odešly poraženy 3:11. „Do stavu 3:3 jsme hráli to, co jsme si řekli. Potom nám vypnuly hlavy a dostali jsme tři góly, které nás zlomily,“ konstatoval kouč Brňanek Martin Hájek, který si stěžoval, že některé hráčky za stavu 3:6 polevily.

Ostrava se v domácím utkání s Olomoucí mohla spolehnout na Veroniku Káčovou. Opavská odchovankyně vede kanadské bodování extraligy a moravské derby rozhodla hattrickem v poslední třetině, po které FBC zvítězilo 7:4, byť na konci 43. minuty ještě prohrávalo 3:4. Frustraci si vybila také hostující brankářka Tomšová, která vyfasovala trest na 2 + 10 minut. „Viděli jsme velmi emotivní zápas, s florbalem to nemělo moc společného,“ povzdechla si domácí trenérka Karin Vavrečková.

Povedený vstup do sezony potvrdilo ELITE, které přemohlo 9:6 Jičín. Pražanky rozhodly o svém vítězství povedeným vstupem, když už v patnácté minutě vedly 4:1. Přesto se po utkání vítězný kouč Jaroslav Jelínek hodně zlobil. „Náš výkon dnes neměl prvoligové parametry,“ uvedl do zápisu o utkání.

Roli jednoznačných favoritů potvrdili Vítkovice s Herbadentem. Ostravanky si dojely do Prahy pro pohodovou výhru 9:1 nad Tatranem a zaujaly střeleckou potencí: na brankářku Blahutovou vyslaly hned 59 střel. „Povedený zápas. Sice jsme se nevyvarovali pár hluchých míst, ale hlavně jsem rád, že tým je pozitivně otevřen tomu zkoušet nové věci,“ pochvaloval si kouč Vítkovic Jiří Velecký.

Lucia Košturiaková opět řádila při výhře Herbadentu 10:2 nad Královskými Vinohrady. Slovenská útočnice si připsala dalších pět bodů a společně s Lucií Pilíkovou hnala svůj tým za vítězstvím, po kterém ale realizační tým příliš spokojen nebyl. „Dnes jsme chtěli až moc vyjádřit naše tabulkové postavení, a proto se nám do hry vloudily některé nepřesnosti,“ hodnotil Tomáš Kodiš.

Výsledky 5. kola Extraligy žen

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL Chodov 2:18
ELITE Praha – FBK Jičín 9:6
Sokol Brno Židenice Florbal.com – FbŠ „pipni.cz“ Bohemians 3:11
Herbadent Praha 11 SJM – TJ Sokol Královské Vinohrady 10:2
Tatran Omlux Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog 1:9
FBC ČPP BONUSIA Ostrava – TEMPISH FBS Olomouc 7:4


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*