Florbalisté Vinohrad Florbalisté Vinohrad
24. 10. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady senzačně porazily Vítkovice! Bivoj má první bod

 



AKTUALIZOVÁNO – Obhájce titulu ze Střešovic měl v Ostravě plno práce, místní FBC však přeci jen porazil. Už včera Vítkovice senzačně padly na Vinohradech a historicky první superligový bod získal Litvínov.

Skóre duelu mezi ostravským FBC a Tatranem otevřeli Pražané, v přesilovce pálil přesně odchovanec domácích Ondřej Vítovec. Tatran dvakrát vedl o dvě branky, před koncem druhé třetiny ale zužitkoval přihrávku zpoza brány skvěle hrající Dominik Eichner a bylo vyrovnáno.

Ve třetím dějství úřadující mistr přeci jen překlopil zápas na svou stranu. Další početní výhodu proměnil Milan Fridrich a pár minut po něm přidal svůj druhý zásah v utkání obrovitý Miroslav Mayer. Tatran nakonec zvítězil 7:3, Ostravští ale předvedli další velmi sympatický výkon proti silnému soupeři.

Na pražské derby Chodova se Spartou si našlo cestu 325 diváků. Výstroj poprvé v sezoně oblékl rekonvalescent Jan Barák. Populární dlouhán ale celý zápas pouze kryl záda svému mladšímu kolegovi Karlu Šantorovi.

Po úvodním zásahu Michala Kotlase zvládli sparťané dvěma střelami z dálky skóre otočit. Chodov ale ve zbývajícím průběhu zápasu naplno ukázal svojí sílu a do sítě rudých nasázel celkem 10 gólů. Pět kanadských bodů nasbírali Martin Koutný (3+2) a Patrik Dóža (2+3).

Další utkání 6. kola se odehrála již včera. Florbalisté Vítkovic by nejradši do Prahy ani nejezdili. Ani jednou ze tří výletů do metropole nebodovali – nejdříve prohráli s Tatranem, před týdnem se Spartou a nyní překvapivě nestačili ani na Vinohrady. Úvod zápasu přitom vypadal pro hosty báječně. Už po 135 sekundách otevřel skóre Lukáš Řezanina a o chvilku později se chystal na trestné střílení Lukáš Hájek. Jenže při exekuci selhal a hostům nevyšla ani následná přesilovka.

Tyto momenty dodaly domácím sebevědomí a Víktovice se nestačily divit, jak rychle lze ztratit kontrolu nad zápasem. Skóre otočil tradiční střelec Milan Bína. Hráči SKV vytěžili z minima maximum. Ať už to byla přesilovka, rychlé kontry nebo nakonec standardní situace, při které skórovala nová posila Vinohrad Daniel Kroupa.

Dál už ale zápasu vládl gólman Petr Weissgärber, který zavřel svou bránu a po dlouhé minuty držel svůj tým ve výrazném vedení. Gólmana SKV pokořil až čtvrt hodiny před koncem Jakub Vilím, ale Vinohrady dokázaly rychle odpovědět. A když pak znovu vykřesal naději Lukáš Hájek, zhasla tato šance hostů při závěrečné hře bez brankáře. Vinohrady poprvé v historii porazily Vítkovice.

Litvínov ani tentokrát nemohl nastoupit v tradičním domácím prostředí, ale vyvezl Superligu do Kadaně, kam přišlo na duel s Pardubicemi přes 300 diváků. Bivoj určitě mrzela nepovedená první třetina, po které prohrával 2:3. Šancí měli přitom domácí proti nejistě hrajícímu Sokolu nespočet.

Jenže Východočeši se tentokrát mohli spolehnout na dvojici Zozulák – Teichman, která navázala na dvě první Janečkovy branky a držela pro hosty téměř po celou dobu utkání vedení. Jenže Litvínov nesložil zbraně a hnán publikem dokázal ztrátu dohnat a nakonec jedinou sekundu před koncem díky Václavovi Khekovi vyrovnal na 6:6. Pro Litvínov znamenal gól také zisk prvního bodu v nejvyšší soutěži. S vítězstvím ale přesto odjely domů Pardubice, prodloužení rozhodl Martin Zozulák.

Zajímavý florbalový den zažili fanoušci v České Lípě, kam přijeli odehrát zápas nejvyšší soutěže Mladoboleslavští s Otrokovicemi. Skoro 500 diváků málem vidělo obrovské překvapení, Panteři totiž čtvrt hodiny před koncem šli do vedení 3:1.

Teprve poté se favoritovi podařilo najít klíč na obranu Otrokovic, v jejichž brance byl fantastický Radovan Michajlovič. Režii obratu vzal do svých rukou Petr Krzyžanek, který si připsal asistence u všech čtyř gólů Mladé Boleslavi. Rozhodující gól na 4:3 dal tři minuty před koncem všudybyl Jiří Curney.

Nádherný zápas viděla pražská Děkanka, kde domácí Bohemians statečně vzdorovali rozjetým brněnským Buldokům a nakonec padli až v prodloužení 6:7. Klokani vedli chvíli před koncem druhé třetiny 3:1, ale Brno ještě stihlo před druhou sirénou srovnat na 3:3 a odstartovalo velký obrat. Když stanovil Radek Krajcigr svým druhým gólem v utkání stav 3:5, zdálo se, že domácím došel dech.

Jenže během chvilky bylo opět srovnáno a nakonec se muselo prodlužovat. Nastavený čas utnul Jiří Juhaňák, který dal svému týmu bod navíc. Brno zůstane v tabulce na druhém místě, na vedoucí Mladou Boleslav ztrácí dva body.

SOBOTNÍ ZÁPASY 6. KOLA

OSTRAVA – TATRAN 3:7
CHODOV – SPARTA 10:5
VINOHRADY – VÍTKOVICE 6:3
LITVÍNOV – PARDUBICE 6:7P
BOHEMIANS – BULLDOGS BRNO 6:7P
MLADÁ BOLESLAV – OTROKOVICE 4:3


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*